Vad är en Chef de Partie?

En Chef de Partie är en kock i uppdrag att köra ett visst område i en restaurangens kök. Positionen är vanligare i kök med ett stort antal personal där delegationen från olika kök tullarna är väsentliga för dess jämn gång. I kök där det finns mer än ett Chef de Partie, kockarna namnges beroende på deras placering i köket hierarkin och är vanligtvis kallas kock # 1, kock # 2, och så vidare.

Chef de Partie kan tilldelas någon av ett antal stationer, var och en som är specialiserat på att förbereda ett särskilt inslag i restaurangens meny. Dessa stationer behålla sitt franska namn och inkludera följande: En stek kock, en fisk chef (poisonnier), en grill chef (Rotisseur), en stekt chef (Grillardin), en grönsak chef (Entremetier), skafferi chef (Garde Manger), stek kock (Friturier), en allt rundare eller roundsman (Tournant), en slaktare (Boucher), och konditor (konditormästare). Den högsta positionen som Chef de Partie kan tilldelas är att av Sautera Chef. Som Stek Chef, rör Chef de Partie sig med kökets sautéd poster och måste se till att deras skötare källor är korrekt och snabbt förberedda. Eftersom fisken i köket är ofta i behov av en kompletterande sautera kommer Chef de Partie kombinera ibland denna ståndpunkt till Fish Chef. Som fisk Chef är Chef de Partie ansvarar för styckning och beredning av fisken och stek. i sin skepnad som Roast Chef de Chef de Partie måste förbereda alla bräserad och stekt kött och såser. Om köket är litet nog kommer Chef de Partie kombinerar ofta denna roll med de ståndpunkter som Grill Chef och Fry Chef för att hushålla med kökspersonal och påskynda förberedelserna och tillagningen av kökets kötträtter.

Om köket har ett fullt sortiment av stationer, kommer separata chefer Partie avsättas för beredning av soppor, medan en annan kommer att ges i uppgift att busying sig med grönsaker. Men om köket är mindre, kommer positionerna för legumier (vegetabiliska kock) och potager (soppa kock) kombineras. En Chef de Partie ansvarig för grönsaker och soppor hittar även han ofta uppgift att förbereda kökets pasta och tilltugg också.

skafferiet Kocken är åtalad för att förbereda dem för köketsrätter som lämnar köket kallt. Det är, förbereder han sallader, Pates och kallskuret. The Butcher nedskärningar och förbereder kökets kött och ibland som ansvarar för förvaltningen och förberedelserna av fiskrätter också.

Den konditor är vanligtvis en specialiserad position i kök och så Chef de Partie tilldelats denna roll är ofta en specialist eller chef som driver en trupp av sin egen kockar och kockar. Slutligen är Chef de Partie uppgift som en Roundsman att fylla uppställningsplatser i köket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.