Vad är en Carmel Apple?

en kola äpple, en så kallad toffee äpple i Storbritannien och Kanada, är en söt behandla skapats genom valsning eller doppa ett nytt äpple i karamell. Spetsad på pinnar, är kola äpplen ofta rullade i nötter eller godis också. När äpplena är tillräckligt belagda, de får svalna innan det konsumeras.

Carmel äpplen är populära behandlar på festivaler och mässor, och de återfinns ofta i strandpromenad butiker i populär strand-semester städer. De åtnjuter högsta popularitet under hösten månader, eftersom denna tid sammanfaller med årliga äpple skörd.

Tidigare kola äpplen gavs ofta ut på trick-or-treaters på Halloween. Candy äpplen gavs till trick-or-treaters också. Tyvärr frågor godis manipulation småningom ledde till avskaffandet av denna praxis. Dock är sockerkulör äpple fortfarande allmänt älskad. Faktum är att många stormarknader bära karamell äpplen under hösten, och vissa människor väljer att göra sina egna hemma. En säljare för Kraft Foods, som heter Dan Walker, krediteras med att uppfinna sockerkulör äpple i 1950. Det är värt att notera att medan Dan Walker brukar krediteras uppfann sockerkulör äpple, vissa källor tyder på att han inte uppfunnit det, utan istället bidragit till dess marknadsföring. The Candy Apple, å andra sidan, kan ha uppfunnits i början av 1900-talet. Men ingen vet säkert när den uppfanns och av vem. Caramel har funnits sedan början 18th century.

En karamell äpple är vanligen serveras med en pinne genom mitten, vilket gör det lättare att behålla och äta. Även om alla typer av äpplen kan användas för att skapa denna goda behandla de flesta människor använder Macintosh eller Granny Smith-äpplen. Med Granny Smith äpplen, är tartness sa att skapa en önskvärd kontrast till den söta sockerkulör beläggning. Vissa människor har använt andra äpplen och funnit dem vara för söta när de kombineras med sockerkulör.

Gör din egen kola äpplen hemma är vanligtvis mycket lätt, eftersom det endast kräver uppvärmning av kola och doppar dina äpplen i. Den svåraste delen av denna process kan få äpplen att stanna på sina pinnar. Caramel äpple kit finns vanligtvis i de flesta livsmedelsaffärer, vilket gör det möjligt att göra denna behandling hemma med lite förberedelser på förhand. Dessa paket innehåller vanligtvis klubbor och karamell krävs. Allt du behöver lägga till är äpplena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.