Vad är en Blommande Leek?

En blommande purjolök är medlem i lök familj som har fötts för att producera särskiljningsförmåga bulb-liknande blommor på slutet av smala, fasta stjälkar. Växten kallas också ibland en kinesisk gräslök, kinesisk blommande purjolök, vitlök och purjolök. Som alternativa namn antyder, blommande purjolök är mycket populära i kinesiska och asiatiska rätter i allmänhet. De har också en stark VITLÖKS smak som kan lägga krydda åt ett stort antal rätter. Många asiatiska marknaderna bära delikatess, både färska och torkade, och blommande purjolök kan även odlas i hemmet.

Vid en första anblick, blommande purjolök ser mer ut som gräslök, med tunna gröna spjut för löv och karakteristiska blommande stjälkar. Anläggningen kan användas mycket som vanlig gräslök, eftersom alla delar av växten ovan jord är ätliga. Många kockar snip blad och stjälkar i en mängd olika rätter från uppståndelse frites till pajer för smak. Stjälkar och knoppar är också behandlas som grönsaker i många kinesiska rätter.

Typiskt, blommorna är gulaktiga till vita, och de ser ganska mycket som glödlampor. Eftersom blommorna börjar öppna sig, de blir PAPPERS och obehaglig i smaken, så de skördas innan de är fullt mogna. När det används färska, blommande purjolök användas med måtta, då smak och lukt kan vara mycket stark. Torkade blommande purjolök kan användas i överflöd, även om det fortfarande kan packa en punch. när de letar efter blomningen purjolök i butiken, titta efter skarpa prover utan någon missfärgning eller slem. Förvara grönsaker i kylskåp i upp till tre dagar, med stjälkarna i vatten om du behöver lagra det längre. Torkade blommande purjolök bör förvaras på ett torrt och svalt ut ljuset. Undvik strödde det direkt över maten, både för att undvika fukt i kryddan burken och förhindra overspicing. I allmänhet kommer den torkade grönsaker varar cirka sex månader till ett år.

Om du vill växa blommande purjolök, starta dem från frö i slutet av våren eller början sommar, efter den sista risken för frost. Plantorna njuta bördig jord som har arbetat med kompost och en liten mängd kompost, och de gärna hållas fuktig men inte blöt. Eftersom växterna mogna, klippa bort blad och knoppar, för att lämna resten av anläggningen växa. I slutändan kommer plantorna bli slut i slutet av sommaren, då det också kan tas ut för att ge utrymme för något annat i det vegetabiliska sängen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.