Vad är en Black Russian?

En Black Russian är en drink som görs med kaffe likör och vodka, serverad över krossad is. Denna cocktail är ganska vanlig i många regioner i världen, och det är ofta en av de första drycker som en bartender lär sig att förbereda. Black ryssar är väldigt lätt att göra hemma, och att de inte kräver någon speciell bar verktyg eller komplicerade trick. Black ryssar kan också tweaked för olika smaker och tillfällen.

Denna cocktail är avsedd att serveras i en gammaldags glas, som ibland kallas Lowball glas. Dessa låga, är grundläggande tumlare utformad för att rymma en skopa is och flera blandade ingredienser. Normalt är en Black Russian serveras utan garnering, även om en cocktail halm eller omrörare kan tas med för att röra upp ingredienserna. Om du är på att föra ett hem bar, många kök leverera butiker säljer cocktail glas av varierande former och storlekar, och du kan lika gärna få en full uppsättning så att alla dina glasögon match.

Kredit för utveckling av Svarta ryska brukar ägnas Gustave Tops, en belgisk bartender som arbetade på 1940-talet. Namnet på drycken sägs vara en referens till de spända relationerna mellan Ryssland och stora delar av Europa under det kalla kriget, och det faktum att drycken innehåller vodka, en klassisk rysk alkohol. Toppar använde ungefär 2:1 vodka till kaffe likör, även om olika bartenders kan justera detta förhållande något för personlig smak. En vanlig val av kaffe likör Black ryssar är Kahlúa, även om andra märken kan vara användas. Drycken är att man mäter isen i glaset, hällde vodka över den och sedan lägga till kaffelikör. Bartendern som gör att drycken kan röra om att blanda det, eller presentera den med separerade skikt, så att konsumenten kan röra om så önskas. En variant på drycken är Tall Black Russian, som görs i ett Highball glas och blandas med cola.

Förutom en Black Russian, kan man också göra Red ryssar, med cherry brandy i stället för kaffe likör, och Green ryssar, som använder mint likör för att ersätta kaffelikör. Under 1960-talet utvecklades en annan version av denna cocktail kallas White Russian. Vita ryssarna använder samma ingredienser, men lägga till ett lager av mjölk eller grädde att vända cocktail till en mycket rik dryck passar efter middagen konsumtion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.