Vad är cheddarost?

Cheddarost är en halvhård komjölk ost som kan variera i smak från mild till extra skarpa. Osten är en av de mest kända ostarna i världen, och många länder producerar regionala versioner av cheddarost, särskilt Storbritannien och forna kolonier. På grund av ryktet om osten är det lätt tillgänglig på de flesta marknader, och det varierar mycket i kvalitet.

Ursprunget av cheddar ost är gamla. Osten gjordes först i Cheddar, en by i sydvästra England, och historiska dokument visar att osten har gjorts sedan åtminstone 1100-talet. Idag, ost från Cheddar har en Appellation av kontrollerat ursprung, tillsammans med cheddarost från närliggande kommuner i denna del av England. Eftersom "cheddarost" har blivit så allmän, skyddade cheddar är märkt som "West Country Farmhouse Cheddar," och en liten säl visar att de har tjänat Appellation certifiering.

Många konsumenter har associerat färgen orange med cheddarost grund av en lång tradition av att lägga till färger på osten för att ändra färg. Faktum är cheddarost naturligtvis en krämig till blekt vit, men orange ost har blivit mycket vanligare. Cheddarost har även ett brett utbud av smaker, beroende på hur det görs och hur länge det är åldern. Unga cheddarost tenderar att vara mer mild, medan längre lagrad ost har en mer skarp, komplex smak. På ett minimum, cheddarost åldern för cirka tre månader, men åldrandet kan ta så mycket som 30 månader. I likhet med alla ostar, som flera saker cheddarost avsides från övrig ost. Den första är bakterier som osten är jäst med. Den andra är tillverkningsprocessen. Cheddarost genomgår en process som kallas "cheddaring" medan det bearbetas för att ge en särskild nivå av fukt och unika struktur. Den cheddaring Processen är ganska särskiljningsförmåga, och den dramatiskt ändrar slutprodukten.

Att göra cheddarost, mjölk blandas med kultur och löpe att bilda ostmassa, som är försiktigt uppvärmd, kubik, och dräneras. Avflödet processen gör att ostmassan att matta upp, och mattan är skuren i lösa block av ost som regelbundet vände, så att ostmassan rinna ännu mer. Denna process kallas cheddaring, och det resulterar i ett mycket distinkt ost. Ostmassan kan också staplas för att skapa en mer fuktig ost gottfinnande av cheesemaker. Vidare skall cheddared ostmassan skärs, saltade, och packas i formar till ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.