Vad är Usukuchi Shoyu?

Usukuchi shoy u är en mängd av sojasås som har en blek gyllene färg och en mild smak. I Japan, usukuchi är särskilt populärt i Kansai-regionen, det används även i recept från andra delar av Japan. Denna mer mild soja är bra för ömtåliga såser, särskilt sådana som är avsedda att vara blek i färg, och en del människor tycker det, eftersom de rika skiktade spricka av mörkare soja såser är lite för intensiv för dem. Många asiatiska börserna usukuchi shoyu , och den kan också hittas i den asiatiska livsmedel gången på din lokala matbutik om du bor i ett någorlunda stort område.

Liksom andra former av sojasås, känd i Japan som shoyu, usukuchi shoyu är tillverkad genom jäsning av sojabönor med salt. Förutom sojabönor, usukuchi kräver också lätt rostat vete, vilket hjälper till att hålla smaken mild och Mirin , en söt vätska som görs av jäst ris. Usukuchi shoyu är typiskt jäst under en relativt kort tidsperiod, som hindrar den från att utveckla en överväldigande smak.

Även usukuchi är mindre starkt jäst, Det tenderar att vara mer salt än andra typer av sojasås. Detta drag kan göra usukuchi shoyu lite utmanande för kockar, som en allmän regel bör kockar lägga sojasås att deras mat, ge mat till vila, och sedan se hur salt det smakar. Salta smaker kan utveckla eller mellow efter sojasås har blandats med mat för några minuter, och det är bättre att ha tålamod än bittert salt. Du kan ibland se usukuchi märkt som "light" sojasås. I västerländska termer, förmedlar "lätt" typiskt idén om en mer hälsosam produkt, men i Asien är "lätt" endast en hänvisning till färgen, inte fetthalten. Bra usukucki shoyu varierar i ton, men det tenderar att vara ljust gul till brunaktig färg. Det kan också vara en liten mängd sediment på botten av flaskan, som inte är en källa till oro.

Liksom andra soy såser, usukuchi håller bäst när de höll sig i starkt ljus och extrema temperaturer. Vissa tycker att kyla sina shoyu , och medan detta inte är absolut nödvändigt, kan det vara ett bra sätt att hålla den lång hållbarhet. När du använder shoyu i matlagning, häll lite i en skål och häll det från skålen i pannan, som du inte vill ånga förs in i flaskan sojasås som du strö den över matlagning, eftersom detta kan förorena det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.