Vad är Sweet Vermouth?

Sweet Vermouth är ett starkvin med en alkoholhalt på cirka 16% och en sockerhalt på omkring 14-15%. Den används som en mixer i drycker som martinis och Manhattans, och det är också ibland erbjuds som en aperitif till whet aptiten före en måltid. Många marknader och butiker sprit bära söt vermouth, tillsammans med tillhörande drycker, utan det kan också köpas genom import butiker, för konsumenter som vill ha ett visst märke.

Begreppet bepansra viner med brännvin och andra destillerade vätskor ganska gamla, men receptet för söt vermouth uppstod först 1786, då den utvecklades av Antonio Benedetto Carpano. Carpano la konjak till vin och sedan blandas i en blandning av örter och kryddor, inklusive malört, tyvärr ett giftigt ämne som var en populär tillsats i alkoholhaltiga drycker vid den tidpunkten. Han döpte dricka "vermouth" efter Wermut , det tyska ordet för "malört. "

Capano är söt vermouth hade en komplex smak är en blandning som används av örter och kryddor, tillsammans med alkoholist spark från konjaken som befäst. Med tiden uppstod ett torrare version, vissa kallar söt vermouth italiensk vermouth att skilja den från de torrare fransk stil. Italienska vermouth tenderar att utveckla en röd färg som den bearbetas, medan fransk vermouth typiskt förblir färglös, trots att båda använder vita viner som bas. Italienska vermouth kan hittas etiketten "rosso" för röd, och enstaka vita sorten är märkt "bianco" för vita.

Några destillerier också göra en version av vermouth som blandar drag av både söta och torra. Det kallas "halv-söt" eller "halv-dry" vermouth, beroende på ens referenspunkt, och den är lämplig för en rad olika saker bland annat matlagning, blanda i drinkar, och konsumera som aperitif. När du väljer vermouth, bör du läsa etiketter noga för att du ska få ut den sort du vill, torrt, sött, och halv-söt vermouth utföra mycket olika och har unika smaker och mouthfeels.

Normalt är söt vermouth rimligen hållbarhet stabil tills den öppnas, men det bör hållas på ett någorlunda svalt. När det väl har öppnats bör den förvaras i kylskåp och användas inom ett år. Om du använder din söt vermouth för cocktails, kan du överväga att locket med ett pip så att du lätt kan hälla vermouth för drycker. Vissa pipar komma med tillsynsmyndigheterna så att de kan mäta ut en exakt mängd vätska, denna funktion kan vara ganska bekvämt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.