Vad är Specialty Coffee?

Vissa kaffebönor växer perfekt i en viss mikroklimat, jord och växer dåligt i andra situationer. Kaffet kan också ha en härstamning eller djurhållning som hjälper odlaren att välja den bästa bönor för ett visst område.

Kaffebönor faktiskt fröet till vad som kallas en kaffe körsbär. Dessa små frukter är sällan ätas eftersom de är hårda och bittra, men värderas till detta utsäde. Kaffe körsbär måste plockas när de är fullt mogna, för att så att böna inuti för att upprätthålla den kvalitet som krävs sägas vara en specialitet kaffe. Om russinen plockas för tidigt eller konserverade på felaktigt sätt, kan bönans inte lever upp till den förväntade potentialen och förlorar klassificering specialty coffee.

Bevara böna potential när Cherry har tagits bort från anläggningen är nyckeln till leverera en specialitet kaffe. Tiden mellan skörd och leverans till fabriken där bönan ska fräsas bör vara kortast möjlig. Ju längre tiden tid, desto mindre sannolikt bönor kommer att leva upp till sin potential. Den slutliga kvaliteten på kaffet är starkt beroende av behandlingen av böna. The Cherry skal och fruktkött behöver tas bort utan att skada kaffe frö. Det måste därefter torkas innan rostning. Torkningen ska torka bönor jämnt och helt för att bevara kvaliteten.

Denna gröna kaffebönan är sedan vanligen levereras till kaffet roaster, som ofta notera härstamning, markförhållanden under tillväxt, och mikroklimat innan du väljer rätt steken. Varje typ av böna kan ha olika rostning tid, beroende på dessa faktorer. Efter rostningen är klar, kommer kaffe genomgår ofta en sluttest, provsmakning. Detta test kräver en kaffekokare och en kaffekopp.

Brewing specialitet kaffe är det verkliga testet av hela processen från potential till kopp. Korrekt bryggt kommer specialitet kaffe har en unik smak, till skillnad från en vanlig kaffebönor. Eventuella brister i smak eller känna på paletten kan orsaka böna att tas bort från specialty coffee kategorin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.