Vad är Serotonin riksdagen?

serotonin kost är en kost plan baseras på bättre humör och gå ner i vikt genom att öka nivåerna av serotonin i hjärnan. Många människor kämpar med emotionella äta, och denna kost bidrar till att bromsa humörsvängningar och förhindra mat binges. Dessutom, de som är på medicin för depression lider ofta av viktökning på grund av medicineringen så väl, och kost kan bidra till att reglera att viktökning. Serotonin diet kan också hänvisa till en bok som heter "The Serotonin Power Diet" av Judith J. Wurtman, PhD, och Nina T. Frusztajer, MD.

Serotonin är en signalsubstans som kallas "må bra" hjärnans kemiska, eftersom det verkar som både en humör booster och en aptitnedsättande. Serotonin finns naturligt i kroppen, men ofta på mycket låga nivåer, en stor del av serotonin i kroppen skapas från intagit livsmedel. För att kroppen producerar tillräckligt med serotonin, är det nödvändigt att konsumera tillräckligt av en aminosyra som kallas tryptofan.

Tryptofan finns i de högsta koncentrationerna i kött och mejeriprodukter, eller det kan tas i tillägg form. De flesta människor har känt lugnande effekter av tryptofan efter att ha ätit en kalkon middag eller dricka ett glas mjölk innan sängen. Aminosyran tryptofan fungerar tillsammans med andra aminosyror, så det är nödvändigt att äta en balanserad kost serotonin att få bestående effekter. Det finns ett antal livsmedel som innehåller tryptofan. Förutom kött, t. ex. kalkon eller kyckling, eller mejeriprodukter såsom mjölk, ägg och keso, tryptofan finns även i frukt, grönsaker, nötter och fullkornsprodukter. Många tycker att kolhydrater snabbt öka serotonin nivåer och förbättra humöret, vilket fungerar eftersom kolhydrater stimulera kroppen att frigöra insulin, vilket i sin tur gör det lättare för tryptofan att nå hjärnan. Det är särskilt viktigt att äta kolhydrater med måtta, men när du försöker följa serotonin diet.

"The Serotonin Power Diet" Boken innehåller ett eating plan för tolv veckor, tillsammans med mer än 70 recept. Författarna uppger att det är möjligt att förlora cirka två pounds per vecka på serotonin kost, samt minska stress och bromsa känslomässiga ätande. Men även de som inte behöver förlora någon vikt skulle kunna dra nytta av att äta livsmedel som innehåller tryptofan, för att öka stämningen, öka känslan av välbefinnande, minska känslomässigt ätande, och även hjälp med sömnstörningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.