Vad är Sauvignon Blanc?

Sauvignon Blanc är en grön druva odlas i hela världen. Det är en komponent i många viner från Bordeaux, liksom viner från Loiredalen i Frankrike. De viner den producerar är väl respekterade och ses av många som en stark utmanare till den vördade plats innehas av Chardonnay i Pantheon av vita viner.

Doften och smaken av Sauvignon Blanc viner beskrivs vanligtvis med hjälp av något sura vegetativt termer, såsom klippa gräs eller nässlor . Den mest kända beskrivningen av Sauvignon Blanc unika smak är tveklöst "katter" kissa på en buske krusbär, "Även om många finner beskrivningen något motbjudande, de flesta som anser att det samtidigt smakar hitta en viss precision i det. Liksom många vita viner, Sauvignon Blanc gjorda för att vara berusad medan mycket unga, utlåning till dess popularitet bland vita vin dricker. Med tiden smakerna blivit ganska unken, och de flesta provsmakare rekommenderar att dricka det så unga som det är genomförbart. i Frankrike, Sauvignon Blanc var inte särskilt populärt fram till mitten av 1960-talet, när vin-drinking elite beslutat att vinerna från Pouilly Fumé och Sancerre var värda beröm. I Kalifornien, pressades Sauvignon Blanc in i rollen som en mindre vin tills Robert Mondavi beslutat att använda druvor i sina egna försök till en stor, Pouilly Fumé stil vin. Han döpte det resulterande vinet Fumé Blanc att spegla sitt ursprung, och har de senaste trettio åren som ännu ofta används i USA i stället för Sauvignon Blanc.

Sauvignon Blanc används också ganska mycket att göra sötare viner, eftersom det är väldigt mottagliga för Ädelröta som gör socker för att nå högre nivåer inom druvor på vinstocken. Dock inte lika populärt som söta viner gjorda av Gewurztraminer och Riesling, Sauvignon Blanc söta viner ändå har en betydande följande.

Frankrike har visserligen en ganska stark anspråk på överlägsen viner nästan alla sorter, i händelse att detta påstående möts av hån och förakt från åtminstone en betydande del av vinet samfundet, Sauvignon Blanc annan växande regionen har ökat som en tydlig befälhavare druva. Inte California, eller Italien, utan snarare Nya Zeeland Marlborough regionen är vida hyllas som den största producenten av Sauvignon Blanc. Cloudy Bay Vineyards viner framställda av denna druva anses av de flesta vara höjdpunkten exempel på denna sort. Det finns tydliga skillnader mellan den franska ta Sauvignon Blanc och många New World metoder. I allmänhet tenderar franska Sauvignon Blanc mer mot en torr full av mineral smaker, medan kallare viner, som de från Nya Zeeland, har en mycket mer märkbar sötma och definitivt accenter av frukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.