Vad är Romano ost?

Romano ost är en traditionell italiensk ost, uppkallad efter staden Rom, som har tillverkat det redan före Kristi födelse. Osten har en rik krämig gul färg, en något korniga konsistens, och en skarp, syrlig, salt smak, och är vanligtvis riven över andra rätter, även om det kan ätas slätt. Den teknik som används för att göra Romano ost innebär rotade ostmassan, vilket innebär att ostmassan på osten är dränerad och genomborrad innan de saltade och brined, vilket ger en unik hårdost som är populär över hela världen. Det finns flera olika typer av Romano ost. True Pecorino Romano ost som är tillverkad av fårmjölk och har en skyddad ursprungsbeteckning beteckning från den italienska regeringen, vilket innebär att endast vissa ostar kan stämplas som Pecorino Romano. Betraktas som en pecorino, en ost som måste göras mellan oktober och juli i en viss del av Italien, och med mjölk från specifika får. Dessutom måste osten vara runda, och uppfyller minimikraven vikt krav. Dessa långtgående skydd se till att arvet Pecorino Romano kommer att skyddas och att konsumenterna vet vad de får när de köper en pecorino ost.

Andra typer av Romano ost ingår Caprino Romano, en särskilt skarp version görs med getmjölk, och en mild version tillverkad av komjölk, Vacchino Romano. Särskilt i USA, de flesta Romano ost som är tillverkad av komjölk, eftersom amerikanerna är mer vana vid mild smak, även om vissa osttillverkare använda mjölk blandningar för att fånga några av de traditionella smaken. I samtliga fall kommer osten med åldern i minst fem månader, och längre om den är avsedd för galler.

Även Romano ost finns i pre-riven form, är det bättre att köpa en kil av ost, eftersom kilen kommer att behålla fukt och friskhet. När du väljer en kil av Romano ost, försök att smaka ost från det hjulet, om möjligt. Mest ansedda ost återförsäljare kommer att ge dig ett litet urval, som du ska rulla runt i munnen så att alla dina smaklökar kan känna smaken. En hög kvalitet Romano ost kommer att få en fyllig och krämig smak och en milt krispigt granulat känsla. Om det inte är möjligt att smaka på ost, leta efter en kil med ens färg, och inga tecken på sprickor, överdriven torrhet eller fukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.