Vad är Non-Fat Dry Milk?

Fettfri torr mjölk eller mjölkpulver är en mejeriprodukt som alla vätskor och fetter har tagits bort. Den utvecklades i Ryssland i början 19th century, och sedan dess har det blivit en stapelvara i många hushåll, och används på olika sätt. I vissa länder, särskilt när fraktkostnader är hindrande eller Några mjölkkor finns fettfri torrmjölk kan vara vanligare att standarden flytande mjölk. I utvecklingsländer där tillgången till kyla är begränsad, kan mjölkpulver håller mycket längre och tenderar att vara betydligt billigare eftersom det är lättare att transportera. Även i utvecklade länder, får stadsbor vända sig till med fettfria torrsubstansen mjölk i stället för flytande mjölk eftersom det tenderar att bli betydligt billigare. Du hittar även fettfri torrmjölk används i läkemedel sammanhang. Pulvret kan läggas till vanlig mjölk eller andra flytande drycker att öka protein-och kaloriintag för dem som behöver kalorier befästning i sin kost. Det kan förekomma i olika smoothies, och det är också användas i stället för flytande mjölk i ett antal bakverk, eftersom det sänker priset på råvaror. Vissa människor behålla pulver till hands för hem bakning eller lägga till sina egna hemmagjorda smoothies för extra protein. Campare och vandrare kan också ta med fettfri torrmjölk på resor eftersom den väger mindre och är lättare transporteras.

Standarden tillverkningsprocessen för fettfria torrsubstansen mjölk kallas torr besprutning. Skumma mjölk, mjölk som redan avfettade, först går igenom en avdunstning process, där mjölken koncentrat och blir tätare. Det är då sprutas in fine rusar in en skåpet, vilket gör att resten av vätskan att avdunsta, lämnar bakom mjölkpulver.

Två andra metoder som används är trumman torkning och frystorkning. Drum torkning tenderar inte att föredra eftersom pulvret har en "kokt" smak att folk hittar oönskade. Frystorkning är ganska ovanligt.

Du kan köpa mjölkpulver som inte fettfri, men det tenderar att vara svårare att rekonstruera på grund av dess fetthalt. Fettfria torrsubstansen mjölk är oftast lättast att blanda, även om vissa människor fortfarande har rapporterat om svårigheter att få mjölktorrsubstans att blanda med vatten. Det kommer inte smakar likadant som färsk mjölk, särskilt till dem som används för att få sin mjölk från kartonger, men smaken är försumbar när mjölken används som tillsats i bakverk eller bulk upp smoothies. Det går säkert att få nytta av lång lagringstid. Lagras i en sval, torr plats, fettfri torrmjölk vanligtvis senaste 18 månaderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.