Vad är Matsusaka Beef?

Matsusaka eller Matsuzaka nötkött är en form av Wagyu nötkött som produceras i Matsusaka, Japan, i Mie prefektur. Detta nötkött är känd för sitt anbud textur, komplexa smak, och vackert marmorerat utseende, och det normalt kommandon mycket höga priser när den bjuds ut till försäljning. Vissa människor känner att Matsusaka nötkött är en mycket högre kvalitet än Kobe beef, en annan känd typ av japanska nötkött; Matsusaka nötkött förvisso tenderar att ha en starkare utvecklad smak.

Termen "Wagyu" används allmänt att beskriva olika raser av nötkreatur upp i Japan. Matsusaka nötkött kommer från japanska svarta, och av tradition, endast sådana kvigor som föds upp i området, och de är aldrig föds, eftersom det sägs att påverka smaken av nötkött. Korna får leva tills de är tre år gamla, skapar en mycket mer distinkt, biffiga kött, däremot, är de flesta djur i andra delar av världen som slaktas vid cirka 18 månaders ålder, eller ibland två år gammal.

Medan korna föds upp, de tillhandahålls en rik och varierad kost som är tänkt att öka marmorering i köttet. Korna erbjuds även öl, som är tänkt att stimulera deras aptit, och de ges ofta massage. I motsats till fantasifulla nyhetsinslag Lyssna korna inte på musik i sina lador, men de är säkert väl behandlade. Allt detta välbefinnande ökar avsevärt till det slutliga priset på kött, som kan vara förbluffande dyrt, och det faktum att endast omkring 25. 000 kor slaktas varje år gör denna sällsynta kött ännu dyrare.

Mest Matsusaka nötkött säljs på hoven på auktioner, och priset kor har sålts för nästan $ 100. 000 amerikanska dollar (USD), och ibland mycket mer, medan andra hämtar runt $ 10. 000 dollar, vilket fortfarande är ett mycket högt pris för nötkreatur till slakt. När auktioneras ut och slaktas, kan köttet säljas direkt till restauranger, i vilket fall det blir en uppskattad menyalternativ, eller det kan säljas genom slaktare och grossister.

Eftersom Matsusaka nötkött är så dyrt, folk vill oftast att njuta av den när de har möjlighet att smaka. Denna sällsynta kött bör också vara beredd noggrant, för att få ut det bästa av smaken. Många restauranger erbjuder Matsusaka tartar med rå nötkött, och människor måste man undvika tungt att laga kött, eftersom detta kommer att förstöra mycket av det komplexa, delikat smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.