Vad är Maltagliati Pasta?

Maltagliati pasta är en pasta som är gjord av rester och offcuttings blivit över sedan andra pastarätter har gjorts. Det slumpmässiga former av maltagliati pasta har blivit så populär i vissa delar av Italien att vissa företag faktiskt avsiktligt tillverka denna pasta, rulla ut stora skivor av degen och skär dem i grova trapezoids. Denna pasta är vanligast i områden där färsk pasta är tillgänglig, även om det ibland också säljs torkad. I värsta fall kan du bryta upp lasagna noodles göra maltagliati. Namnet på denna pasta som bokstavligen betyder "dåligt cut", en hänvisning till de galna och oregelbundna former som finns i ett paket av maltagliati. Pastan verkar ha sitt ursprung i distriktet Emilia i norra Italien, men otvivelaktigt italienare har använda sin pasta skrotar hundratals år, eftersom det inte finns anledning att kasta ut perfekt god pasta degen.

grov pasta form är lämplig för soppor som Minestrone, och det är ett klassiskt tillbehör till pasta e fagioli, eller "pasta och bönor", en populär italiensk maträtt som har spridits till andra delar av världen. Maltagliati pasta är mindre lämpade för saker som bakade pastarätter, eftersom deras oregelbundna former kan laga ojämnt. De kan även klädd med en del såser, beroende på hur vass du vill bli när serverar pasta.

Precis som med annan pasta kan detta pasta komma i olika smaker, beroende på vad som lagts till pasta degen. Det görs också med en rad olika typer av vete. Om du köper maltagliati torkad pasta, försöka få pasta med durumvete, som är fastare. Durumvete kommer att hålla upp genom långvarig kokning, så att pastan stanna spänstig och mjuk även efter kokning lite för länge. För färsk pasta, är användningen av durumvete inte lika viktigt, men pastan kommer sannolikt att vara av högre kvalitet med durumvete.

vissa marknader och italienska importörer kan bära torkad maltagliati pasta, och om du råkar bo nära en pastafabrik, kan du förmodligen plocka upp färsk pasta ganska billigt på det sättet. Du kan också göra maltagliati färsk pasta hemma med hjälp av en pasta maskin. Blanda din favorit pasta deg, rulla ut tunt, och skär den slumpmässigt med en kniv för att generera oregelbundna former, helst i ungefär samma storlek så att de har liknande tillagningstiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.