Vad är Irish Soda Bread?

irländska soda bröd är en unik snabb bröd med mjuk mjöl, bakpulver, kärnmjölk, smör och salt. Ett bröd med andra ingredienser i det inte är en äkta Irish soda bread, även om det kan såldes som en. När du gjort bra, är brödet kompakt och mycket hälsosam, med en rik, syrlig smak och en fuktig smula. Iriska soda bread ofta serveras varm med ett utstryk av smör, och det par bra med ett brett utbud av rätter, särskilt soppor och grytor.

Klimatet på Irland är inte den bästa för odling av hårda sorter av vete som traditionellt används vid bakning. Hård vete kan stå upp till knådning och stigande, medan en vete tenderar att vända mosig och SENTIMENTAL. När bakpulver infördes till Irland i mitten av 1840-talet, kockar börja använda det som en ersättning för jäst. Resultatet blev Irish soda bread, en grundläggande stapelvara i irländsk mat med bestående popularitet. Att göra Irish soda bread, sikta samman tre koppar vetemjöl och en kopp vitt mjöl, tillsammans med en tesked salt och en och? teskedar bikarbonat. Försök att använda mjöl tillverkat av vete, undvika mjöl utformad för bakning eller egen stigande mjöl. Klipp en matsked smör i smeten, arbetar man för hand för att göra mjöl smulig.

Nästa sakta lägga två knappa koppar kärnmjölk, vrida degen till en lös massa. Knåda degen mycket kort på ett mjölat bakbord och tryck in den i en smord och mjölat brödet pan. Av tradition är Irish soda bröd markerade med ett stort kors, vilket gör gas läcka ut och gör brödet lätt att dela. Grädda brödet i 425 grad Fahrenheit (218 grader Celsius) ugnen en halvtimme, belagda, och sedan avslöja brödet i ytterligare 15 minuter. Brödet är slut om det låter ihåligt när knackade.

Vänd bröd i en korg fodrad med en handduk. Iriska soda bröd smakar bäst samma dag som det görs, det tenderar att bli inaktuella om de lagras för länge. Du kanske kan återuppliva dag gammalt bröd med ett stänk av vatten och en sammanfattning grillas. Medan smör är en vanlig toppning, kan du också använda clotted cream eller bevarar.

Om du insisterar på att lägga russin eller frukt till din Iriska soda bröd, kalla det prickig hund. En version med ingredienser som ägg, socker, eller bakpulver är mer korrekt kallas en kaka. Även om båda dessa bakverk kan vara helt utsökt, bör de inte förväxlas med traditionell irländsk soda bröd, som är delikat i sin enkelhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.