Vad är Formaggi sås?

Formaggi sås är en ost sås, vanligtvis serveras på pasta. Som namnet antyder, har Formaggi sås sitt ursprung i italienska köket, även om andra kulturer har varianter på såsen också. Förutom att delges pasta, får mat användas som garnering på ett antal andra rätter som skulle gynnas av en hälsosam servering av gräddsås. Många företag gör Formaggi sås i krukor, liksom färsk, och det kan också göras hemma. Vad som kännetecknar det Formaggi sås är ost, som formaggio betyder "ost "på italienska. En Formaggi sås kan göras med en eller flera ostar, beroende på smak av kocken och vad som finns tillgängligt. När klassiska formen av Formaggi sås är Quattro Formaggi, gjort med fyra ostar. När en blandning av ost används, är det inte ovanligt att blanda hårda och mjuka ostar, för en mängd olika texturer och smaker i den färdiga såsen. Eftersom osten själv är tät och rik, tenderar sås till vara mättande, och det kan bli mycket intensiv. Det är oftast serveras under stark pasta, eller mycket smakrika fylld pasta som ravioli och tortellini. Milt smaksatta fylld pasta blir mild i närvaro av Formaggi sås, eftersom den känsliga fyller helt enkelt kommer att försvinna i osten.

Några vanliga val av ost i en Formaggi sås omfatta Romano, Pecorino, Parmesan, Gouda, gorgonzola, Emmentaler, Cheddar, Ricotta, Gruyère, mozarella, och Provolone. Kockar är ingalunda begränsad till denna lista, och de bör utnyttja regionalt och säsongsmässigt tillgänglig ostar specialitet för en unik Formaggi sås. De kanske också vill undersöka hur osten i såsen kommer paret med pasta, andra rätter på bordet, och ingredienser som kan läggas till Formaggi sås. Några av dessa ostar har mycket starka smaker som är bäst i en ost blandning, speciellt med mildare ostar.

är en mycket grundläggande Formaggi sås med smält ost i grädde eller en Roux och hälls över pasta, vilket är fallet med sås för att göra traditionella makaroner och ost. Dock får osten också grunden för en mer komplex sås, som en tomatsås. Örter som basilika kan också läggas till Formaggi sås, tillsammans med en del kött. Dessa andra ingredienser gör osten smak något mindre överväldigande, och kan resultera i en mer mild, delikat sås som passar bra för ett bredare utbud av livsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.