Vad är Finishing sås?

Det finns ett antal rätter att dra stor nytta av att använda en avslutande sås. Som en sås som kan läggas till skålen i slutskedet av matlagning, eller vid tidpunkten för servering, tillägger avslutande såsen ytterligare ett lager av smak till både kött och grönsaker recept, utan att dölja smaken av skålen själv. Här är några exempel på avslutande såser och hur de används för att förbättra alla möjliga rätter. När tänker de flesta med en avslutande sås, kommer idén att använda med kött omedelbart att tänka på. Bakat och grillat kött ofta serveras med någon form av efterbehandling sås. Till exempel kommer en svampsås klä upp hackad biff enkelt lägga till både smak och visuella intresse för en gemensam entrée. Använda nog sås för att täcka upp på hackad biff och duggregn ner sidorna av köttet kommer att ge biff extra fart. Mushroom såser kan också förbättra utseende och smak av Meat Loaf, vilket ger en gammal favorit en ny variant av den vanliga tomater baserade toppning sås. Såsen kan läggas till under de sista tio minuterna av gräddningen eller efter Meat Loaf har placerats i serveringsfat.

Kyckling är en annan vanlig favorit som kan ges en ny hiss genom närvaron av en avslutande sås. Med bakad benfria kycklingbröst, försöka utarbeta en zesty peppar sås från scratch eller köpa en av de kommersiellt producerade peppar sås från stormarknaden. Såsen kan borstas på ungefär halvvägs genom bakning eller gassande processen, så att köttet att absorbera en del av smaken. På samma sätt kan fiska också vara beredd med pepparsås, antingen som en tillsats under gassande eller strax före servering.

klä upp pasta med en avslutande sås är en bra idé också. Angel hår pasta som kastas i béarnaise gör den perfekta sängen för en kött entrée. Béarnaise såser kan lätt framställas av ingredienser i köket, eller köps i det lokala snabbköpet. De är snabba, läckra och kommer att lägga en touch av klass till måltiden.

Även sallader och kokta grönsaker kommer att gynnas av en avslutande sås. För personer som vill undvika salladsdressingar tungt i fett och kolhydrater, rödvinssås är perfekt medium för gungade och beläggning greenerna. Rödvin såser också är bra för lite extra smak när det appliceras på kokta gröna, såsom collards, greener kålrot, kål, eller grönkål. Sedan rödvinssås tenderar att vara lite tunt, lite av såsen kommer enkelt lägga smaken till en stor del av det kokta gröna.

är den sista sås tänkt att lägga till ytterligare ett lager av smak på några av dina favorit livsmedel. Ofta kommer att tillsätta en avslutande sås göra det vanligaste måltider verkar lite mer speciell. Experimentera med efterbehandling såser på din favorit kött, pasta och grönsaker. Chansen är stor att du kommer att stöta på en kombination som gör att du tittar på dina gamla favoriter på ett nytt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.