Vad är Demerarasocker?

Demerarasocker är en typ av råsocker med en stor säd och svagt gyllengul färg. Den är lämplig för ett antal av matlagning och bakning projekt, och tenderar att vara mycket populär som sötningsmedel för te och kaffe. Många livsmedelsaffär lager Demerarasocker tillsammans med andra specialpapper sockerarter, ofta i små förpackningar för konsumenter som bara vill experimentera med det. Det är också vanligare i caféer, ofta enda portion paket tillsammans med andra sötningsmedel.

Socker är uppkallat efter en koloni i Guyana, som först började tillverka och sälja socker i stora volymer. Huvuddelen av Demerara produktionen sker nu på ön Mauritius, men namnet verkar ha gått igenom. Det utvinns främst från sockerrör, i stället för sockerbetor, och tenderar att vara dyrare än raffinerat socker som följd. Den minimala bearbetning ger Demerarasocker en unik smak och konsistens. Att göra Demerarasocker, sockerproducenter trycker sockerrör och ånga saft av den första pressningen och bildar tjocka sockerrör. Den sockerrör får torka ut och lämnar efter sig stora gyllenbruna kristaller av socker. Eftersom Demerarasocker inte mycket raffinerad, har den en fyllig och krämig, melass-liknande smak som förbättrar bakverk. Den stora kärnor också vara krispigt genom kokning, vilket gör Demerarasocker ett stort utbud av stänkte topping på scones och liknande rätter som annars skulle ha en enhetlig struktur. En annan version av socker, så kallade London Demerara, faktiskt raffinerat socker med tillsats av melass, snarare än råsocker. London Demerara behåller krispigt, stor nypa Demerarasocker, men smaken tenderar att vara mindre komplexa, och det är inte alltid säkert för vegetarianer, eftersom benmjöl används ibland i raffineringsprocessen.

Även Demerara gör ett utmärkt strukturell Förutom recept, bör inte ersätta vissa sockerarter. Recept som kräver konfektyrföretagets eller strösocker bör inte göras med Demerara, eftersom sockret kommer att ha en negativ inverkan på utgången konsistens. Dessutom sockret kommer discolor maränger och andra blek, fin mat och det brukar inte göra väldigt bra kola. Om en mer melass smak som önskas i bakverk utan att knapra på Demerarasocker kan ren melass alltid läggas till ett recept, så länge kockar kom ihåg att skära ner på sockret så att skålen inte kommer att vara för söt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.