Vad är Cranberry Sauce?

tranbärssås är en form av smak göras med lingon och socker. Många amerikaner förknippar det med en resa för Thanksgiving, när tranbärssås erbjuds vid sidan av de traditionella Turkiet, men det kan göras och användas när som helst på året. Förutom att koppla ihop bra med Turkiet, kan tranbärssås också ätas med andra stekt kött och en del personer även njuta skiktning det på smörgåsar, i synnerhet smörgåsar som innehåller Thanksgiving matrester som Turkiet och fyllning. En grundläggande tranbär Såsen är gjort genom kokning tranbär i en blandning av lika delar socker och vatten, oftast i en 1:1:2 förhållandet mellan vatten, socker och lingon. Som tranbär koka, mjuknar de och till slut öppnat sig, översvämningar vattnet med sina naturliga pektin. När tranbärssås tas av värmen och kyls, orsakar pektin blandningen till företaget upp i en söt gelé med bitar av tranbär frukter. Den naturligt syrlig smak av lingon mildras med hjälp av socker att skapa en smakrik smak som par speciellt bra med höns. Vissa kockar mos deras tranbärssås att göra det smidigt, medan andra gillar det chunky. En tranbärsgele kan också göras genom att dränera bort vätskan, gör det möjligt att ställa in, och sedan använda det ensam. Nivån av socker kan också justeras för en Tarter tranbärssås.

Valfritt antal varianter på tranbärssås kan hittas. Sötningsmedel som honung kan ersätta socker, till exempel, och tillägget av torkad frukt, kanderad citrus skal och nötter är inte ovanligt. Många familjer har sina egna recept tranbärssås, föredrar en särskild metod för preparat som har bekanta efter år av användning. I Förutom att användas med grillat kött, vissa människor vill äta tranbärssås med desserter: en choklad torte, till exempel, kan serveras med tranbärssås för en variant på det mer förväntade hallonsås.

För folk som gillar att äta tranbär runda sås året finns ett antal alternativ att överväga. När tranbär komma i säsong på hösten kan de frysas och lagras i upp till ett år för användning under våren och sommaren. Tranbärssås kan också förberedas och förvaras i burkar med en runda konservering, för människor som är bekväma med konserveringsprocesser. Det är också möjligt att köpa konserverade tranbärssås och tranbärsgele i många butiker året runt, och att beställa den i regioner där butiker inte normalt sås lager tranbär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.