Vad är Conchiglie Pasta?

Conchiglie pasta är en skalliknande italiensk pasta form som finns i en mängd storlekar, från små äggskal soppor till jumbo skal som kan vara fyllda och bakade. Den enkla och mycket mångsidig pasta form är mycket populär i många delar av världen för ett brett utbud av rätter. Flesta livsmedelsaffär lager Conchiglie pasta, vilket kan märkas "skal pasta" en hänvisning till formen. Hög kvalitet pasta framställd av god durumvete kommer att hålla i huvudsak på obestämd tid i en sval, torr plats, och denna särskilda form är en händig någon att hålla runt skafferiet.

Många tycker formen av Conchiglie pasta mycket liknar en conch eller KAURISNÄCKA, och spår på utsidan av pasta förstärka denna koppling. Normalt är Conchiglie pasta bred i mitten, avsmalnande ner till smala sidor. När tankskalet sidan av pasta är vänt, avslöjar det en öppning som löper längs pastan. Eftersom pasta är ihålig och räfflade, är den lämplig för en rad olika såser. Den robusta formen kommer att hålla sig väl under chunky kött och såser grönsaker, medan ihåliga delar av skalen kan agera för att fånga tunnare såser. Det pasta är också smakrika slätt, med en lätt stänk av olivolja och färska örter. Förutom att vara serveras med sås, kan Conchiglie pasta bakas i grytor, som används som bärare av makaroner och ost, läggas till pasta sallad, och ingår i soppor. När Conchiglie pasta krympt ner, det kallas conchigliette. Conchigliette pasta är perfekt för soppor och andra rätter där normalstor skal kan vara överväldigande. Överdimensionerad Conchiglie pasta avsedd för stoppning och bakning kallas conchiglioni, och de kan användas som manicotti och andra stora former pasta. De tre storlek vanligtvis -/mån nära varandra i affären så att konsumenterna lätt kan hitta dem.

Det bästa Conchiglie pasta är tillverkad av hårt durumvete som rymmer upp resultat under tillagningen. Hard vete kommer att hålla formen bättre när kokta och stekta, gör pastasnäckor en stabil bas för grytor och liknande rätter. Många konsumenter föredrar också mouthfeel av pasta görs med hårt vete, eftersom de lagar mat till al dente perfektion mycket bra, med en svag motståndskraft mot sin konsistens som kan vara trevlig. Flesta pasta förpackningen visar tydligt vilken typ av vete har använts så att konsumenterna kan välja ut de bästa pasta för deras behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.