Vad är Collard Greens?

Collard Greens ( Brassica oleracea ; acephala Group) är en stor-blad, mörkgröna släkting till kål. Collard Greens är relaterade till grönkål och greenerna senap också, och är relativt mild, smaken närma en kombination av vitkål och grönkål. Till skillnad från de curly-leaved grönkål, Collard Greens ha släta blad.

Collard Greens hör hemma i Medelhavsområdet. Gamla grekerna och förkristna romarna odlade denna grönsak. Det finns bevis för att Collard Greens har odlats i Storbritannien i över tusen år. Den första posten i Collard Greens i USA går tillbaka till 1600-talet. P

Idag Collard Greens är odlas i den amerikanska södern, liksom Brasilien, Spanien, Portugal, delar av Afrika, och andra områden. Den löst blad, nonheading anläggningen är relativt härdiga, tolerera frost och kyla bättre än någon av sina kål kusiner.

A 1 kopp (190 g) portion av kokt Collard Greens har ca 50 kalorier och är fylld med näringsämnen. Det är en utmärkt källa till vitaminerna C, A och K, samt mangan och folsyra. Dessutom samma serverar kommer att ge en god källa för kalcium, fiber och betakaroten samt E-vitamin rik på näringsämnen och antioxidanter, Collard Greens är bra för att stödja immunsystemet, skinn och ben, ögon , och för att hjälpa matsmältningen.

Collard Greens finns tillgängliga året runt-färska, frysta och konserverade. När du väljer färsk Collard Greens, undvika alla blad som är vissna och missfärgade och väljer bara de som är djupt grönt och opåverkad. Ju mindre blad, den mildare dess smak och fler anbud kan.

Collard Greens hålla bättre än andra typer av greener i kylskåp, men de kommer att växa bitter om de står för länge. Wrap otvättade blad i fuktigt hushållspapper och lägg i en återförslutningsbar plastpåse i skarpare lådan i kylskåpet. Användning inom fem dagar.

Eftersom de har en tendens att vara sandig, färsk Collard Greens bör tvättas noggrant före tillagning. En effektiv metod för att avlägsna grus och sand är att trimma roten ändar från stjälkar och dränka bladen i en skål med vatten. Använd dina händer swish bladen genom vattnet, vilket gör att smuts faller till botten. Ta bort bladen till ett durkslag, skölj med rent vatten, samt byta vatten i skålen. Upprepa denna procedur två eller tre gånger, tills ingen smuts syns längst ner i skålen.

Före matlagning, klippa bort alla tuffa stjälkar eller midribs. Den traditionella Södra metod för matlagning är att sakta sjuda i Collard Greens i vatten med lite salt fläsk för smak, till mycket anbud. Alternativt kan collards vara sjuda i buljong, uteslut fläsk. Eftersom de är så fibrer, kan det ta ca 45 minuter till 1 timme för collards att laga mat. Ättika kompletterar bitterhet i Collard Greens och är ofta serveras tillsammans med dem som en krydda.

Brazilian kockar funktionen Collard Greens i soppor och grytor som feijoada och caldo Verde, och stek dem med olja, vitlök och salt som en sida skålen för kött och fisk förrätter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.