Vad är Chicken Marsala?

Chicken Marsala är en populär förrätt kyckling med vin-och svampsås. Skålen Namnet kommer från den speciella vinet, Marsala, som används för att skapa sås. Marsala produceras i Sicilien, Italien, och är en av landets mest kända viner. Dess smak kan vara allt från sött till torrt, och det används som ett dessertvin eller aperitif, liksom tillsätts övriga ingredienser för en mängd olika rätter.

Chicken Marsala är en traditionell italiensk maträtt som börjar med benfria kycklingbröst som är överdragna, oftast med mjöl. Den sås till kyckling Marsala är gjord av smör, olivolja, champinjoner, Marsala vin och sherry. Salt, peppar och oregano säsong fatet. Vissa kyckling Marsala recept även kapris och citronsaft. Populariteten av skålen går tillbaka till artonhundratalet, då det förmodligen sitt ursprung i engelska familjer som bodde i den västra regionen Sicilien, där Marsala vinet framställs. Att förbereda kyckling Marsala, pund kycklingbröstet i tunna bitar och rock med mjöl. Koka på medelvärme i olivolja, svarvning ibland. Krydda skålen med salt, peppar och citronsaft. När kycklingen är färdig, häll en halv flaska marsalavin över kycklingen och rör om försiktigt så det tjocknar. Lägg till persilja och kapris, om så önskas, till säsong kycklingen Marsala.

Marsala Såsen används i kyckling skapas genom att minska vinet tillsammans med lök och schalottenlök, till en sirap-konsistens innan du lägger kryddor och svamp. Såsen används för kyckling Marsala används också på fläsk eller maträtter kalv och ibland innehåller grädde. Andra recept finns för grönsaker, såsom morötter, med marsalasås. är Marsala vin som framställs av vita druvor, inbegripet Grillo, Inzolia och Catarratto. Har en fyllig, rökig smak och är gult till färgen. Ibland serveras med stark ost, t. ex. parmesan, gorgonzola, eller Roquefort.

Marsala är ett starkvin, eftersom den innehåller etylalkohol, som behövdes för en gång för att bevara det på Transatlantisk. Massproduktion av marsalavin började i slutet av 18th century. Aktuella producenter inkluderar Florio och Pellegrino.

Marsala viner klassificeras efter ålder. Fine är normalt mindre än ett år. Superiore har lagrats minst två år och Superiore Riserva minst fyra. Två andra klasser finns: Vergine e /o Soleras har fyllt fem år eller mer och Vergine e /o Soleras Stravecchio är minst tio år i ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.