Vad är Charlotte Russe?

Ett Charlotte är en dessert som har gjorts i olika former sedan kanske det 16th århundradet. Dagens Charlottes dra nytta av modern kyl eftersom de vanligtvis formar av sockerkaka, eller andra typer av bröd eller Ladyfingers, vikbara med krämer eller vaniljsås och frukt. Hela Efterrätten kylda, ofta i en stor skål, och när du är klar, det är inverterad och serveras upp och ner. Du kan jämföra söt Charlottes till en upp och ner bagatell.

Charlotte Russe är en speciell typ av Charlotte, som refererar till den ryska tsaren Alexander I, (Russe är franska för ryska). Denna speciella version var skapandet av Marie Antoine Carême, och uppfann i början 19th century. Carême var en känd fransk kock, vara anställda av tsaren. Det finns några olika konton på vem som skapade receptet för Charlotte Russe, när den inträffade, och som det hette verkligen efter. Några föreslår att Carême bara var improvisera ett recept länge känt och skapat för drottning Charlotte av England, och ytterligare andra säger att desserten var uppkallad efter en svägerska i Alexander I, som utsågs också till Charlotte.

Oavsett ursprung, Charlotte Russe dag är normalt anses vara en gjuten fransk dessert som foder en skål, eller små enskilda koppar med mjuk Ladyfingers. Madelines kan föreslås i några recept i stället. Formen fylls med bayerska grädde, en gelatin tjocknat vanilj pudding. När hela desserten har kylda, är det omvänt på en maträtt. Presentationen, förutsatt att vaniljsås är tät och inte rinnande, kan bli spännande. Styckning i lager av mögel avslöja vackra Ladyfinger tårta omger lagret av vanilj pudding. En variant av Charlotte Russe, kallas av samma namn, var populär i Brooklyn på samma gång. Detta ersätter nästan alla delar av den ursprungliga. Istället för att använda Ladyfingers var sockerkaka bakad i omgångar och toppad med grädde och choklad sprinkles. Öknen var garneras ofta med ett körsbär. Det skulle säkert vara en enklare version att göra, eftersom du inte behöver gå igenom processen att unmolding desserten, men för purister, skulle det inte uppfylla.

Vissa klagar på att Charlotte Russe är alltför vanligt, men det kan lätt åtgärdas genom att servera frukt med kaka. Garnera en bit av Charlotte Russe med färska jordgubbar, persikor, eller vilda bär att lägga till extra smak och konsistens i skålen. Självklart, om du inte är intresserad av att producera en autentisk version, kan du ändra många aspekter av denna dessert. Du kan använda choklad musen i mitten, ersätta varje sort av sockerkaka för Ladyfingers, eller stänka upp med rostade mandlar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.