Vad är Cayenne Pepper?

Cayenne peppar eller röd paprika, har en historia som sträcker sig tillbaka över 9000 år till heta regionerna Syd-och Centralamerika. Det kallas "Cayenne" eftersom dessa paprika hittades först på en buske i en stad med samma namn i Franska Guyana på Sydamerikas kust.

Cayenne peppar infördes inte till andra delar av världen till Christopher Columbus och Ferdinand Magellan stött paprikorna under sina resor. Christopher Columbus förde paprikapulver tillbaka till Europa, där folk var snabba med att anta den kryddstarka grönsaker som ett alternativ till svartpeppar, en mycket dyr krydda under den tiden, eftersom den måste importeras från Asien. Ferdinand Magellan infördes cayennepeppar till asiatiska och afrikanska medborgare, som genast såg grönsaker värde både som livsmedel och som en naturlig medicin. Idag Cayenne paprikor odlas i många regioner i världen, med Mexiko, Spanien, Kina och Nigeria är den största kommersiella producenter. En medlem av familjen Capsicum av grönsaker allmänt kallas chilipeppar, är cayennepeppar populär bland både amatör kockar och köksmästare gourmet eftersom det kan lägga krydda till nästan varje maträtt. Cayenne peppers är en grönsak av Nightshade familjen, som även omfattar vit potatis, paprika, aubergine och tomater. Dessa paprika är en utmärkt organisk källa till vitamin A, betakaroten, B-komplex, och vitamin C. De är rika på kalium och kalcium också.

Används av läkare under århundraden, är cayennepeppar åtnjuter en ökad popularitet i den västerländska kulturen på grund av dess otroliga hälsovinster. Cayennepeppar är full av capsaicin, vilket är en frän, hartsartade ämne som ger röd paprika dess värme. När på utvärtes på huden, ger capsaicin kroppen att släppa ut mer signalsubstanser och tillfälligt hämma smärtan nerverna. Detta gör cayennepeppar mycket värdefull för dem som lider av fibromyalgi muskelsmärtor och reumatoid artrit smärta. Andra har rapporterat att använda cayennepeppar lokalbehandling har hjälpt till med nervsmärta från bältros. Capsaicin inte bara minskar smärtan, men dess pepprig hetta kan också klart slem från en täppt näsa och /eller överbelastad lungor.

Cayennepeppar tros också ha positiva hälsoeffekter om de tas internt. Folklore från hela världen rapporterar att cayennepeppar kan hjälpa lindra mag-och tarmkanalen genom att minska smärtan av gas, kramp och stomachaches. Forskare testar för närvarande cayennepeppar potential för att hjälpa människor gå ner i vikt och lägre kolesterol.

Många andra läkare tror att cayennepeppar är den mest värdefulla och nyttiga grönsaker. För individer som vill ta cayennepeppar internt, föreslås det att de försöker kompletterar snarare än rå peppar. Det är viktigt att komma ihåg att fröet till den röd paprika kan vara giftiga och bör inte konsumeras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.