Vad är Cannelloni Pasta?

Cannelloni är en sorts pasta som också är känd som manicotti. Cannelloni är formade likt rör. De är i huvudsak stora breda nudlar som har stängts på ena sidan för att skapa pasta rör som är ungefär en tum (2,54 cm) i diameter. Cannelloni är också ungefär mellan tre och fyra inches (mellan 7,62 och 10,16 cm) i längd. I italiensk matlagning är cannelloni används som ett slags skal, och är fyllda med olika kött, grönsaker, ostar och såser. Efter att kokas i en lämplig tid att tillräckligt mjuka upp cannelloni, de är fyllda med sådana kyndel fyllningar som ricottaost, malet kött, malda kalkon, spenat, basilika, och ett antal andra italienska ingredienser. Förutom att vara fylld med läckra fyllningar, cannelloni också ofta toppad med antingen en röd, tomat-baserad sås eller en vit kräm-sås.

I det italienska språket, ordet cannelloni betyder "stora ledningar. " Detta är passande som pasta gör i själva verket ser ungefär som pasta pipor. Översättningen kan också anses betyda "stora vass", som också passande. Manicotti , å andra sidan är diminutivform av det italienska ordet för "ärmar. " Även om det finns några fina distinktioner mellan manicotti och cannelloni, skillnaderna mellan de två pasta är mycket liten. På engelska de två orden i allmänhet används omväxlande. Det finns dock kräsna kockar och tog sig mat även i engelsktalande nationer som är mycket medveten om skillnaderna. Den 2 juli 1891, ett barn som heter Nicola Federico föddes i staden Neapel. Även om ingen visste det då, skulle Nicola växa upp och bli en duktig kock, och skulle uppfinna cannelloni. Nicole uppfann cannelloni 1907, då han arbetade på restaurangen La Favorita i Sorrento, Italien. Pastan hette ursprungligen strascinati, men då blev populärt som cannelloni. Det var under andra världskriget, då många Neapel invånare flydde till Sorrento, som cannelloni började bli populära.

Även cannelloni utvecklades i Sorrento, har det blivit en stapelvara i italienska kök i världen. Det finns hundratals italienska recept som kräver cannelloni. Det finns vegetariska recept, och recept som kräver många typer av kött. Några av dem är skapade med mycket lätta ingredienser, medan andra kräver en hel del olivolja, kött och ost.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.