Vad är Arroz con Leche?

Arroz con leche översätter ordagrant i spanska för ris med mjölk, men vanligtvis begreppet avser en utsökt version av risgrynsgröt, populär i Spanien och i många latinamerikanska länder. Man tror ofta den ultimata komforten mat, och du hittar många bloggare som sjunger dess lov och delar minnen från mat som utarbetats av underbara mammor, farmödrar och aunties när de var små och växte upp i Mexiko, Venezuela och Kuba, att bara nämna några av de länder där den är älskad. Till skillnad från amerikanska risgrynsgröt, tenderar Arroz con leche vara tjockare. Ibland American risgrynsgröt recept fuska genom att lägga till kokt ris med kokt pudding. Med äkta Arroz con leche, är okokt ris sakta sjuda med mjölk och socker (eller kondenserad mjölk). Den kan innehålla russin, och får kokas med en kanelstång eller bevattnas med kanel och muskot när du är färdig. Några recept samtal för att lägga en citron-eller apelsinskal under sjudande process, och föredrar ofta att äta Arroz con leche strax efter att det kokas med klappar i smör på toppen.

Recept för denna utsökta maträtt varierar men de flesta är ganska lätt att förbereda. Det största felet verkar inte röra om ris och mjölk blandning varje minut eller två att se till att riset inte fastnar på botten av pannan, och håller värmen mycket låg för att bränna det. Några recept gör också förslag på vilken typ av ris att använda, rekommenderar att du använder korta fibrer vitt ris som Arborio ris för bästa resultat. Några recept också ringa för att lägga vanilj eller en skvätt konjak att göra skålen mer smakrika. Du kanske kan hitta Arroz con leche i Latinamerika restauranger, och det är definitivt värt ett försök. Om du vill öka sin hälsa värde försöka göra det hemma med brunt ris som ett mellanmål som inte bara är bra utan även bra för dig, men det innehåller lite socker. Brunt ris kommer att förändra konsistens något eftersom det inte är så klibbig som vitt ris men det ger dig en hälsosam servering av fiber.

En variant av Arroz con leche som är populärt kallas Arroz con dulce. Istället för att använda komjölk, är ris sjuda i kokosmjölk. Om du letar efter ett sätt att göra en vegansk variant av detta risgrynsgröt, kan Arroz con dulce eller Arroz-doce avkastning krämig och utmärkta resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.