Vad är Aktiv torrjäst?

Aktiv torrjäst är en typ av jäst som används för att stiga deg att baka bröd, småfranska, ett fåtal typer av kakan, och för alla typer av ökat bröd. Jäst är huvudsakligen små, levande celler, och de särskilda jästen som används i aktiv torrjäst är Saccharomyces cerivisiae . Jäst kan stiga deg eller skapats syrat degen eftersom den svarar på socker, konvertera dem till koldioxid (CO2). I århundraden var den mest tillgängliga formen av jäst färsk jäst. Även färsk jäst fungerar mycket bra, den har en kort livslängd. Du kan fortfarande köpa färsk jäst i block eller våt jäst i små kuber, men oftare hittar du aktiv torrjäst, som utvecklades först under andra världskriget av Fleischmann bolaget. Fördelen med att aktiv torrjäst är att den kan hållas i små paket för ett år till två år.

Processen Fleishmann utvecklade för att göra aktiva torrjäst används idag. Jäst är strösocker, bildar små partiklar jäst, torkad och vakuum förslutna. Denna typ kallas aktiv torrjäst med betoning på aktiv. Medan jästen fortfarande vilande i paketet, genom lämpliga metoder, kan den aktiveras för att framgångsrikt producera ett syrat bröd eller bröd produkt. När du gör någon typ av syrat deg för hand, de flesta kockar rekommenderar en process som kallas "proofing" jästen. Detta är en bra standard förfarande att använda. Om din jäst är inte längre aktiv, en enkel korrektur visar att, utan att slösa alla andra ingredienser du planerar att använda i degen. Det finns olika ingrediens förslag för provtryck aktiv torrjäst. Vanligtvis, är ingredienser varmt vatten, cirka 100 grader F (37,78 C), en liten mängd socker och ett paket eller två och en halv teskedar av aktiv torrjäst. Många recept föreslå en halv kopp vatten (. 12 L), och en matsked socker. Jästen strös på toppen av detta vatten /socker blandningen och ställ undan i 10 minuter. Du kan tala om aktiv torrjäst är aktiv genom att titta på de 10 minuter resultat. Jästen har expanderat och blandningen ser bubblande och skummande. Om du inte ser några bubblor eller skum, har din jäst ut. Prova ett annat paket och bevis igen. Det är mycket viktigt att inte överhettas ditt vatten, som kan döda aktiv torrjäst. Håll vattnet varm, men inte över varmt det. När du har aktiverat jäst, kan du blanda sedan i alla ingredienser för din deg. I brödmaskiner, kommer du inte gå igenom denna korrektur process. Med aktiv torrjäst, har du en mycket god chans att det fortfarande är aktiva, förutsatt att datum på förpackningen inte har löpt ut. Detta är en av anledningarna till att Brödmaskin nästan aldrig be dig att använda kaka jäst eller bagaren kub jäst, som dör snabbare.

Aktiv torrjäst brukar förpackas i små enskilda förpackningar, de flesta innehåller ca 2,5 tsk jäst. Det är viktigt att du följer din kokbok recept noga när man stigit deg. För mycket jäst kan orsaka bröd har en syrlig smak. Du kan köpa aktiv torrjäst i bulk, som får behålla om det i en lufttät behållare.

För de flesta människor är det helt enkelt enklare att köpa den i paket. Det finns också en snabb ökning eller snabbverkande aktiv torrjäst, som är ännu finare strösocker torrjäst som fungerar lite snabbare. Antingen typ kan användas för de flesta recept, men följ recept bröd maskin till skrivelsen, som vanligtvis inte rekommendera snabba ökningen aktiv torrjäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.