Vad är Abertam Cheese?

Abertam ost hör hemma i Tjeckien, som nära den berömda spa staden Karlovy Vary. Det är en kort-lagrade osten, med bara 2 månader att tillverka. Oftast används som en smält ost, är det också gott som en tabell ost, trots sin hårda konsistens.

Abertam anses vara en bondgård eller hantverkare ost, för dess enkla skapande process. Tillverkad av fårmjölk, har osten en tung smak. Den varierande kost av den bergiga får i Tjeckien anses grundläggande för produktion av abertam och ger ett djup och stark smak kännetecknar fårmjölk ost. Som en bondgård ost, får abertam inte allmänt tillgänglig i dagligvaruhandeln, men det är ett välkommet tillskott till ost vinprovningar och plattor. På grund av sin exceptionellt stark smak, är osten ofta kopplats ihop med öl, kanske en mörk lager eller pilsner. Liksom de flesta får ost, går det bra med sötare viner. En kombination av denna tjeckiska delikatess och en Muscat skulle göra ett utmärkt stark avslutning på en vin och ost flyg, noga med att slå strumporna bort av ost noviser. Den blekgul ost är utmärkt för att smälta, och kan ersättas med en mängd olika recept för att lägga till en smak kick. Kombinera abertam med mjölk, smör, lite mjöl, gräddfil och kryddor och smälta sakta för en knock-out fondue. Förutom att använda bröd eller kex för doppning, prova syrligt röda druvor. Som en tidig höst förrätt, kommer abertam ostfondue går underbart med krispiga äpplen just i säsong, och ger en hjärtlig, smakrika mellanmål. Den syrliga osten kommer att ta fram det bästa i äpplen, och återgälda tjänsten genom att lägga till en sur bita till fondue.

Om cheddar har äntligen slitna ner dig som en smält ost, nervförbindelser grillad ost smörgåsar med denna tjeckiska ost. Använd en mild bröd, till exempel en söt franskt bröd, ciabatta, eller hjärtlig grahamsmjöl och smör båda sidorna noggrant innan grillning. Lägg skivad tomat, eller om du föredrar värme tomatsoppa och häll den över smörgås, noga med att värma dig på chilliest av vinterdagar.

visserligen fortfarande ganska oklar i osten världen är abertam väl värt de söker efter. Förstå komplexiteten i dess smak är ett måste för alla ost älskare, särskilt de som dras till starkare ostar. Söka abertam på din delikatesser eller specialmaterial mataffär, och börja experimentera med detta hus ost så snart som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.