Vad Kakaomassa?

Kakaomassa är en kombination av kakaotorrsubstans och kakaosmör som erhålls när kakaobönor är beredda att göra chokladprodukter. När chokladtillverkarna har producerat choklad sprit, finns ett antal sätt på vilka ämnet kan hanteras för att göra olika chokladprodukter från kakao att baka choklad. Som regel är choklad sprit skapas i fabriker chokladtillverkare, gör det möjligt för företag att ha kontroll över sammansättningen av deras choklad, även om mindre chokladtillverkarna kan beställa choklad sprit och andra produkter från större företag att kringgå den dyra och tidskrävande tidskrävande process att göra choklad från början.

Bekanta Kakaomassa kräver flera steg. Till att börja med de stora baljorna av Theobroma cacao träd måste skördas, delas för att exponera bönorna, och får jäsa, med några av bitterhet ur bönorna inuti. När bönorna har jäst måste de rostas och knäckt att ta bort skrov, lämnar bakom cacao nibs. Dessa nibs är sedan grunden för att framställa choklad sprit.

Kakaomassa vänder vätska eftersom malningen smälter rika kakaosmör inuti nibs. Eftersom nibs mals, bryta de avsides in i en sandig, rinnande pasta. Medan pastan luktar choklad och även ser ut som det skulle det inte vara mycket aptitretande, eftersom det är osötat och kornig textur är inte särskilt trevlig.

Efter en fabrik som har tillverkat choklad sprit, är det trycks in för att bilda det som fantasifullt kallas press tårta. Under pressning av kör kakaosmör ur Kakaomassa, lämnar bakom kakaotorrsubstans. De separerade delarna av choklad kan blandas ihop i varierande mängder och conched med ingredienser som socker, mjölk och kryddor för att göra bar choklad, eller kan förädlas för sig att göra saker som kakao och vit choklad.

Behandling choklad sprit kräver omsorg och noggrannhet. Nibs från olika delar av världen har helt olika smaker, så chokladtillverkare måste fundera noga över blandningen de vill producera. Bönorna är vanligtvis blandas under rostningsprocessen, men de måste granskas noggrant innan de överlämnas till slipning för att se till att de följer tillverkarens normer. Felaktigt jästa eller rostade bönor kan förstöra ett parti choklad, och med tanke på den höga kostnaden för denna eftertraktade ingrediens, är detta inte önskvärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.