Hur kan jag Cook Musslor?

Musslor kan tillagas på många olika sätt, men den vanligaste metoden är ångande-antingen som en enda metod, eller användas för att pre-koka musslorna innan med en annan matlagning metod. Den blanka, svarta, oval tvåskaliga mollusker känd som musslor öppet under ångande processen. Förutom att vara ångade, musslor ofta stekt, grillat och bakade.

Oavsett vad matlagning metod du ska använda, alltid köpa musslor från en tillförlitlig källa i orörd område. Intressant musslor med kött mer på den vita sidan är oftast kvinnor och musslor med kött som tenderar att vara mer av en orange färg är ofta män. Båda är i stort sett desamma, flavorwise, med saften av båda är den mest smakrika delen av mussla. Musslor skall sköljas flera gånger för att avlägsna sand innan ångande och "skägg" förhöjning bör tas bort. kan Ångad musslor göras genom att lägga det beredda musslor till några koppar vätska bringas till en rykande koka i en stor kastrull eller nederländska ugn. Efter musslorna tillsätts bör de ångas i cirka åtta minuter på medelvärme. Om möjligt bör musslorna vändas försiktigt efter fyra eller fem minuter att tillaga. Musslor bör aldrig överkokt eftersom de kan bli tuff. När skalen ånga öppna, är musslorna gjort och alla musslor med skal oöppnad ska inte användas.

Musslor kan vara belagda med fina brödsmulor och stekt, eller ens friterad. De kan också bakas i ugn på halv skal och bevattnas med olivolja och örter. Musslor tar bara cirka fem minuter på en utegrill på medelhög till hög värme. Musslor är underbara i soppor, men är mest läggas rätt nära slutet av tillagningstiden för att undvika överkokning.

Musslor kan ersättas med musslor i rätter som linguine med Mussla sås. Några recept använder både musslor och musslor. Mexican-style sallader ibland använda musslor och de lägger till ett karakteristiskt utseende till spanska skålen paella . Southeast Asian cuisine använder ofta kokos och ingefära i mussel rätter. Klassiska franska fat, moules mariniers , blandar smör, vin, lök, salt, peppar och persilja med musslor. En baguette används för att absorbera den mussel juice.

kan många olika typer av såser användas för att klä kokta musslor. En fransk Roux kan fungera som en sås bas för musslor som kan teriyaki eller tomatsås. Den allmänna riktlinje som ofta används vid köp av musslor är att tillåta en lb (450 g) av musslor i skal per person för en huvudrätt och en halv lb (225g) per person för en sida skålen eller förrätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.