Hur gör jag Rice Milk?

Rice mjölk är en av de mest populära säd mjölk, används ofta som ett alternativ till mejeri mjölk, till sojamjölk, eller till olika nötter mjölk. Tillsammans med havre mjölk, är det en av två korn mjölk mycket spritt i väst, även råg mjölk, spelt mjölk, vete mjölk och quinoa mjölk är alla också i förpackad form. Eftersom ris mjölk använder sådana överkomliga ingredienser, ris, och eftersom det är relativt enkelt att göra, hemgjorda ris mjölk har blivit mycket populär bland dem som är intresserade av ett billigt alternativ till mjölkkor eller andra icke-mjölk mejeriprodukter.

vanligast, är ris mjölk tillverkad av brunt ris, och är naturligtvis sötad med en enzymatisk process som genererar en rimlig mängd glukos. Vissa ris mjölk är ändå sockrad, vanligen genom tillsats av sötningsmedel som sockerrör sirap, eller ibland agave eller honung. Förpackat ris mjölk är ofta också i andra smaker, och oftast med antingen vanilj eller kakao tillsätts för att ge rätt smak, och detta kan göras på hemmaplan när man ris mjölken också. Att göra ris mjölk från scratch, behöver man bara ris, vatten, och antingen cheesecloth eller en mixer. Vissa personer använder ytterst lite vatten med ris, medan andra använder mycket vatten, och det är upp till varje individ att experimentera för att hitta den nivå som är bäst för dem. På samma sätt kan man krama antingen ris mjölk ur riset, med något i stil cheesecloth, eller helt enkelt blandar ris och vatten i en mixer för att göra ett mos som fungerar som ris mjölk.

Generellt man använder Om 4C (1L) vatten för 1C (250ml) ris. Vissa människor rekommenderar betydligt mer vatten för riset, upp till fyra gånger så mycket, vilket naturligtvis resulterar i en mer vattnig ris mjölk. Olika sorter av ris kommer också att ge olika smaker och styrkor, och så vatten belopp kan behöva flyttas för att bäst matcha ris som används. Det enklaste sättet att göra ris mjölken är helt enkelt att lägga det kokande vattnet riset och lät det koka i en timme eller så. När den har tillagats, kan hela blandningen dumpas i en matberedare eller mixer, och mosade tills den är helt slät. Om smaktillsats önskas läggs det på denna punkt, vilket är extra sötningsmedel. Allt som allt tar den här metoden bara om en timme, och kan skalas till nästan alla storlekar att göra stora mängder ris mjölk.

Det andra sättet att göra ris mjölk att skölja riset tills det är rent, sedan hälla kokande vatten över den och låt det sitta i en timme eller två. Omkring en fjärdedel av den indränkt ris kan sedan tas upp ur vattnet, och tillade med färskt vatten i en mixer och blandas i en grov konsistens. Detta grov blandning läggs därefter tillbaka till den ursprungliga ris, där det förs en sjuda i en halvtimme eller så. Hela blandningen läggs i cheesecloth, och vätskan pressas ut, gör en något annorlunda struktur och styrka ris mjölk än den enklare metoden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.