Vad är romer Tomater?

Roma tomater finns en mängd tomat känt för sin hållbarhet i såser och konservering. Romas odlas i många varma regioner i världen, ofta året runt i växthus, och som ett resultat, de finns på de flesta marknader nästan hela tiden. Romas kan även odlas i hemmet. För personer med begränsat utrymme, en sorten kallas "windowbox Roma" är tillgänglig för odling i behållare. är dessa tomater som plommontomater, vilket innebär att de har fötts upp specifikt för konservering, packning, och såser. Plommontomater har mycket tät kött och ett litet frö hålighet, som producerar mycket kött med varje frukt. De har också färre frön än andra tomatsorter, vilket kan vara praktiskt för människor som vill sikt burktomater och såser att ta bort fröna. Den klassiska Roma tomat är ägg till päronformad, och vanligtvis tillräckligt liten för att ryms i handflatan. Vissa sorter är uppfödda vara särskilt små på förfallodagen, för att användas hela i sallader och andra rätter. Roma tomater kan vara röd till gul i färgen när de är mogna, beroende på hur stora sorten, och vattenhalten varierar, beroende på de förhållanden där de odlades.

Även om en romsk tomat inte har mycket smak, så har den en mycket lång hållbarhet. Roma tomater håller sin form väl när de är på burk, och bryta ner fint i tomatsåser. Rostning Roma tomater kan berika deras smak, och de kan också blandas med mer smakrika tomat sorter att skapa en mer intressant sås. Mitt i vintern när grönsaker kan vara svårt att få, konserver Romas eller fryst sås kan vara en trevlig syn vid middagsbordet.

Vine-Roma mogna tomater har den bästa smaken, även om de kan svårt att få. När du väljer Roma tomater på marknaden, leta efter företag exemplar med släta skinn. Små gröna fläckar på huden är bra, eftersom de kommer att försvinna när tomat helt mognar, men tomater med bruna fläckar bör undvikas. Om tomaterna är omogna, bör ett par dagar i rumstemperatur i en papperspåse vara tillräckligt för att mogna dem.

blivande tomatodlare kommer att behöva en skyddad plats i trädgården som får mycket sol. Marken kvalitet för tomater är oerhört viktigt, även mark som har berikats med kompost eller gödsel tenderar att ge mer robusta växter. Tomater behöver mycket vatten under växtperioden, men de är mycket känsliga för brännskador, så försiktighet bör vidtas för att undvika stänk vatten på bladen medan vattning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.