Vad är rödvinsvinäger?

Rödvinsvinäger är vinäger tillverkad av rött vin, som du kanske tror från namnet. Kvaliteten på ättika kan variera kraftigt, beroende på kvaliteten på start ingredienser, hur det hanteras och hur länge ättika tilläts ålder. Vissa röd vinättika är dyra eftersom de är mycket hög kvalitet, medan billigare vinäger tenderar att ha en mer rå, aggressiv smak. Att göra rödvinsvinäger, producenter tillåta rödvin jäsa tills den går sur , producerar ättiksyra. En mängd andra syror tillverkas ofta under jäsningsprocessen, och syran procentsatsen varierar, beroende på hur länge ättika får jäsa. När jäsningen är klar kan det ättika ansträngda och flaska, eller tillåtas ålder.

åldras brukar genomföras i trätunnor, och ju längre ättika åldrar blir mer harmonisk smak. Rödvinsvinäger kan vara i åldern upp till två år innan buteljering, föra ut den naturliga lager av smaken och ger den aggressiva tang att minska något. Vanligtvis kommer även efter rening och ansträngande, en liten mängd sediment kvar på botten av flaskan.

Hög kvalitet rödvinsvinäger kan användas i salladsdressingar, såser och så vidare. Det kan också kokas på minskningar göra såser som kommer att göra söt med en svag syrliga bett. Surare rödvinsvinäger kan användas för betning, som i slow-matlagning processer och deglaze kastruller, när smaken att spädas med en rad andra smaker. I marinader, kommer rödvinsvinäger bidra till att bryta ned köttet, så att smaken av marinaden tränger in, men om marinaden är kvar för länge, kan köttet bli grötig.

Ättika kan användas i vissa överraskande applikationer. Till exempel kan en rödvinsvinäger minskning sås vara fuktad över Vanilla Ice cream och fikon för att skapa en mycket komplex, intressant dessert. En skvätt rödvinsvinäger i en sås kan upp syrahalt, vilket gör smaken mer intressant. Några av hög kvalitet vinäger som görs med speciella viner, i stället för allmänna röda blandningar, kan också utveckla några mycket spännande smaker som är väl värt att experimentera med, för att testa rödvinsvinäger, doppa en liten bit av matbröd i ättika och äta den. Brödet kommer att distribuera smak och skär syran aning så att du kan fokusera på smaken utan blir överhopad med tang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.