Vad är pulverformiga Ägg?

pulver ägg är ägg som har dehydratiserats och görs till en enkel pulver, med en struktur som liknar mjölkpulver. Medan vissa märken av strösocker ägg utnyttja hela ägg, andra kommer att innehålla endast äggula eller de vita, och får lägga till andra ingredienser för att förbättra smaken eller strukturen på den upplösta ägg. Generellt sett är det möjligt att köpa pulver ägg i lösvikt, vilket gör dem idealiska för användning i förbereder ett antal serietillverkade frysta livsmedel samt användning i restauranger. är produktion av strösocker ägg brukar spåras tillbaka till första halvan av det 20th århundradet. Äggen användes flitigt under andra världskriget, särskilt i länder där livsmedelsförsörjningen har flugit in foder civila flykt av yrken och bombningar. I USA, var i pulverform ägg ofta används som ersättning för färska ägg under perioder av ransonering, så färska ägg styras till att ge näring till personer som tjänstgör inom försvaret. Även med första samtal på färska ägg, många grenar av militären utnyttjade även pulveriserat versionerna som en fråga om ändamålsenlighet. De torkade ägg har flera fördelar jämfört med färska ägg. Först pulveriserad ägg har en längre hållbarhet. Med rätt förvaring, torkade ägg kan lätt pågå större delen av ett decennium. Det är inte nödvändigt att förvara äggen i ett kallt område, allt som krävs är en cool till måttlig temperatur och ett mörkt skåp eller skåp.

Ägg som har torkats kräver betydligt mindre lagringsutrymme. Detta innebär stora leveranser av ägg kan finnas till hands i en relativt liten yta. Re-hydrating äggen för användning i omelett och göra äggröra kräver ingenting annat än ett tillägg av en vätska, vanligtvis vatten eller mjölk. I pulverform, kan äggen läggas till bakad recept utan att behöva blanda dem med en vätska i förväg. En annan fördel som erbjuds av pulveriserad ägg är priset. Ett halvt kilo torkade äggprodukter är betydligt billigare än att köpa motsvarande antal av färska ägg. Detta gör uttorkade äggen mycket kostnadseffektivt för livsmedelsproducenter och restauranger. p

Idag, pulveriserad eller torra typer av ägg är förpackade på flera olika sätt. Hela ägg kan bli uttorkad och senare användas i många recept där hela ägg behövs. Det är också möjligt att köpa pulver äggulor liksom hela ägg. För användning i recept där de vita är allt som används, t. ex. i maränger, förpackningar av strösocker äggvitor finns, men det finns vissa meningsskiljaktigheter om hur väl pulver äggvitor arbete och smak när de används i vissa recept.

Medan många människor inte är medvetna, äggröra serveras på många restauranger görs med hjälp av pulver ägg. Detta gäller särskilt i restauranger familj stil som erbjuder en frukost bar. Andra restauranger kommer att använda äggpulver produkter när de förbereder färska bakverk eller skapa en förrätt som kräver införande av ägg i receptet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.