Vad är konservering av livsmedel?

konservering av livsmedel är vetenskapen att förlänga hållbarheten för livsmedel och samtidigt bevara så mycket som möjligt av dess näringsvärdet och undvika tillväxten av oönskade mikroorganismer. Konservering av livsmedel har praktiserat på olika sätt i hundratals år. Det finns ett antal olika sätt att bevara livsmedel. Vissa omfattar förvaring metoder, del omfattar förpackningar, och några involvera behandla maten på ett speciellt sätt innan eller under lagring, antingen laga den helt eller delvis eller att kombinera den med andra livsmedel eller ämnen.

Kylning mat är ett sätt att behålla det. Vissa livsmedel göra bra med den svala nivå som vi förknippar med kylning, medan Annan mat är bäst förvaras fryst. Kall källare eller källare rot har historiskt använts för att föra fram, och de är fortfarande används idag. I USA är det vanligt att hitta en kombination av kyl och frys som en vanlig apparat i de flesta kök. Ännu mer specialiserad är Hydrator magasinet erbjuds i de flesta kylskåp för att kontrollera fukt för att lagra frukt och grönsaker, och smöret behållare som håller smör och margarin, lite varmare än resten i kylskåpet för att förbättra sin bredbarhet.

Lagring metoder som används för konservering av livsmedel innehålla vakuum tätning. Konservering och förpackning, som sälar mat i sterila burkar eller burkar, är en annan lagringsplats metod används i stor utsträckning, och ofta i kombination med andra konserveringsmetoder som betning eller skänka konserver, sylt eller gelé. Inslagning mat noga, till exempel i plastfolie och därefter aluminiumfolie, är ett annat avskräcker mat förruttnelse.

Andra livsmedel metoder förutom betning och konservering bidrar till att bevara liv och kvaliteten på livsmedel är: torkning, som kan göras i luften, eller med hjälp av en specialiserad enhet uttorkning, saltning eller inläggning som använder osmos att dra fukt ur kött, och sker ibland med kemikalier som kallas nitrater och nitriter, rökning, torkning används ofta med kött och fisk som använder värme för att avlägsna fukt från maten men går inte så långt att tillaga den, och bestrålning och utsatte livsmedel för joniserande strålning, till exempel i form av röntgen-eller gammastrålning, vilket är en ganska ny metod att behandla livsmedel döda mikroorganismer och insekter och minska nedbrytning.

Dessutom kan konservering av livsmedel uppnås genom pastörisering, värme livsmedel i syfte att genomföra vissa mikroorganismer, mjölksyrajäsning en konserveringsmetod ungefär som betning som sänker pH-värdet, med hjälp av lut som konserveringsmedel, men Observera att det ökar alkalinitet att stoppa mikroorganismer från att växa, och konservering med etanol.

kan dessa metoder för konservering av livsmedel skall tillämpas individuellt eller i vissa fall i kombination, och väljs beroende på de särskilda livsmedel bevaras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.