Vad är kolsyrat vatten?

Bordsvatten är vatten som innehåller gasen koldioxid. Gasen skapar små bubblor i vattnet, vilket leder till en bubblande konsistens som vissa människor tycker är ganska trevlig. Denna produkt är också ibland kallas bubbel vatten, kolsyrat vatten, Seltzer vatten, eller club soda, och det kommer i en mängd olika stilar. I den enklaste formen är kolsyrat vatten i huvudsak identiska med stillastående vatten, förutom att den innehåller många bubblor, medan andra produkter får innehålla ingredienser som ändrar den näringsmässiga sammansättningen av vattnet.

De flesta av kolsyrat vatten på marknaden tillverkas på konstgjord väg genom att tvinga koldioxid i vatten vid en buteljeringsanläggningen. Det är också möjligt att köpa Seltzer flaskor och laddare soda, för människor som vill göra kolsyrat vatten hemma med sina egna vattentäkter. Det finns dock några exempel på naturligt förekommande kolsyrat vatten, varav vissa är buteljeras och distribueras, och dessa produkter har konsumerats i århundraden av folk som trodde att de ger positiva hälsoeffekter. När människor konsumerar kolsyrat vatten, konsumerar de bubblorna också, och erfarenheterna är ganska tydlig. Historiskt, menade en del folk som kolsyrat vatten var nyttigt för hälsan, och vissa människor fortsätter att tro att man kan lösa en orolig mage. Vissa företag lägger till mineraler till kolsyrat vatten, eller karbonat naturligt mineralvatten för att producera ett smaksatt kolsyrat vatten. Tonic water, en variant på kolsyrat vatten, är klassiskt görs med kinin, ett bittert ämne som förhindrar malaria. De la mineraler och salter kan ibland leda till hälsoproblem, såsom karies eller högt blodtryck, även smaksatt sodavatten är mycket mer sannolikt att orsaka hälsoproblem än kolsyrat vatten. En del människor tycker om att dricka kolsyrat vatten plain och njuta skumplasten konsistens och mild smak. Kännare av kolsyrat vatten kan till och med föredrar vatten från en viss fjäder eller tappning Anläggningen, som är varför vissa restauranger erbjuder flera kolsyrat vatten val på menyn. Kolsyrat vatten kan också blandas med saft eller smakämnen sirap och andra ingredienser för att skapa en smaksatt dryck.

Eftersom människor som köper och använder kolsyrat vatten har kunnat konstatera att bubblorna successivt kommer att gå platt När flaskan har öppnats, bryta förseglingen som håller kolsyran i flaska. Detta kan förhindras med hjälp av en Seltzer flaska med en snäv tätning och en laddare för att bibehålla en hög kolsyran nivå, eller genom att använda en specialiserad soda peka som håller förseglingen på flaskan hårt så att kolsyran inte kan undkomma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.