Vad är ett gammaldags?

An Old Fashioned är förmodligen en av de mest klassiska och äldsta av drinkar, och i vissa avseenden liknar många alkoholhaltiga slag som serveras i England och Amerika innan den verkliga början av cocktail. Hänvisning till de gammaldags går tillbaka till 1806, men drick inte fick sin nuvarande beteckning fram till 1880-talet. Uppfinningen av den gammalmodiga inträffade sannolikt vid Pendennis Club, en herrklubb i Kentucky, och populariteten för drycken tog snart de gammaldags till mer urbana miljön i New York City. Historiker anser att Astoria Hotell i New York var först med att erbjuda den gammalmodiga när det blev populärt i Kentucky.

Även drycken är normalt med bourbon accepterar International Bartenders Association (IBA) Scotch eller råg whiskey som godtagbara alternativ. Grundreceptet ges av IBA är följande:
  • Fyra uns (118,3 ml) bourbon
  • 1 sockerbit
  • 2 streck Angostura bitter
  • Splash läsk eller lägenhet vatten
  • Ice

Den sockerbit placeras i glaset, vanligen ett enkelt glas. Bitter tillsätts smälta ner sockerbit, eller alternativt, en liten mängd vatten kan smälta sockerbit. Vissa bartenders hoppa över sockerbit och använda enkla sirap istället för att undvika grus i en delvis löst kub på botten av glaset. När sockerbit har smält med bitter, är glas med isbitar, och den valda alkohol tillsätts. Det är när folk börjar skilja på om de gammaldags bör innehålla vatten, av antingen plan eller soda sort. Medan IBA föreslår sodavatten, många purister hävdar att vatten förringar smaken av alkohol och bör inte användas. Andra menar lite utspädning med vanligt vatten är det bästa sättet att gå. Det finns också en bred debatt om garnishes. Många lägga körsbär och apelsin skiva garnishes till Accent sötma av sockret. Andra menar att "twist" en bit citronskal, istället. Du kan beställa dricka med någon garnering du välja om du har en särskild favorit.

För älskare av den gammalmodiga, kvaliteten på alkohol är viktig. Bourbon, eller råg whiskey tenderar att föredra på grund av deras komplexa anteckningar och kvalitet. Några recept för denna cocktail ynnest brännvin i stället, och Scotch är också ett välkommet alternativ. Eftersom smaken av alkohol är fortfarande dominerande, välja kvalitet alkoholer endast för denna dryck. Många tillämpa mycket höga krav på alkohol kvalitet och komplexitet vid bedömningen drycken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.