Vad är en skorsten Starter?

skorsten startern är en enhet som används för att hjälpa nystartade kol på elden. Det vanligaste när tändvätska är tillgänglig eller inte kan användas för att starta kolen. Flera stora grill företag, t. ex. Weber, har sina egna modeller skorsten starter tillgänglig för försäljning.

Vanligtvis en skorsten förrätt är tillverkad av metall och är cylindrisk form. Den innehåller också ett galler nära botten och ett handtag på sidan. De flesta är ca 12 till 18 inches (cirka 30 till 46 cm) lång och åtta inches (20 cm) i diameter, vilket gör dem kan innehålla cirka sex pounds (ca 2. 72 kg) av träkol.

För att kunna använda en skorsten startmotor för att starta träkol briketter eller klumpar, försätter användaren träkol inuti skorstenen förrätt och någon form av brandfarligt material på utsidan under rosten. Användaren sedan lyser materialet under galler som tillåter luft att flytta på undersidan av träkol. Kombinationen av syre och eld från brännbara material hjälper till att tända träkol inuti skorstenen starter. En skorsten starter ska aldrig tända på en betongyta, eftersom värmen från skorstenen kan skada betongen och även få den att explodera, vilket kan resultera i skada för användaren. De bästa ställena att tända en skorsten förrätt med på ett kol galler på en bil olja spillback ut på uteplatsen och på brandsäkra tegel som ställts upp på uteplatsen. I de flesta skorsten starter modeller, bifogade handtaget är isolerade för att hindra användare från att bli bränd och samtidigt tända träkol. I högsta kvalitet skorsten startmotor, handtaget bör också göras av rostfritt stål eller annat rost beständigt material. Det bör också knytas hårt för att förhindra att handtaget från att falla av.

oavsett vilka material som används för att skapa handtaget på en skorsten förrätt, är det alltid lämpligt att bära speciella värmebeständiga handskar när du hanterar det. Efter att framgångsrikt ha belysning av träkol med skorstenen startmotor, bör användaren plocka upp det i handtaget och hälla ut kolen. Alternativt kolen kan de tas bort med hjälp av tång. Efter att kol kommer skorstenen startmotorn fortfarande vara varm för ett bra tag. Därför bör försiktighet iakttas när du flyttar en skorsten förrätt efter användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.