Vad är en seger Garden?

Under andra världskriget uppmuntrades miljoner amerikaner och britter att plantera seger trädgårdar, privata trädgårdar på deras bakgårdar och tomma partier som syftade till att minska efterfrågan på färskvaror. Genom att odla sin egen mat, kunde människor kompletterar också sina ransoner, vilket var begränsade ibland för att se till att soldaterna hade tillräckligt med mat. De brittiska och amerikanska regeringarna använde också begreppet seger trädgården som en moral booster, vilket visar att varje medborgare skulle kunna bidra till krigsinsatsen på något sätt.

Tanken bakom segern trädgården, ur synvinkel av regeringen, var att genom att uppmuntra människor att odla sin egen mat, kunde regeringen uppnå lägre priser på jordbruksprodukter. Detta i sin tur skulle leda till minskade kostnader när det gällde att förse trupperna. Genom att odla sin mat, medborgare också upp för bortfall på grund av brist på arbetskraft att arbeta på fälten, och en hög efterfrågan på jordbruksprodukter från militären. Victory trädgårdar gav också en punkt kring vilken medborgare kunde rally, främja samhällets deltagande i kriget.

Victory trädgårdar sprang upp på alla möjliga ställen. Backyard trädgårdar var vanliga, och vissa samhällen tog över tomma partier och omvandlar dem till seger trädgårdar under hela kriget. Flera städer ägnas också utrymme i offentliga parker, såsom Londons berömda Hyde Park, inrättandet av seger trädgårdar, populariserat den idén och ge utrymme för människor som saknade rummet till trädgården.

Över 20 miljoner människor i USA ensamt planterats seger trädgårdar under andra världskriget, och dessa krigstida trädgårdar var en viktig källa till föda för många familjer. Livsmedel från seger trädgården som inte omedelbart hade konsumerats skulle kunna bevaras för framtida bruk eller ges till missgynnade av samhället, och några trädgårdar seger blev mycket lyckad, tack vare gemensamma insatser.

Vid utgången av kriget var segern trädgården rörelsen till stor del övergivits, eftersom människor väntade livsmedelsförsörjningen att gå tillbaka till före kriget nivåer. Faktum Storbritannien särskilt kämpat med livsmedelsbrist i flera år efter kriget, eftersom det tog lite tid att ta mark i träda tillbaka till full produktion. I den senare delen av 20th Century, upplevde segern trädgården rörelsen ett uppsving, med förespråkare för lokalt odlade, ekologiska livsmedel uppmuntra människor att plantera seger trädgårdar att förse sig med mat och för att främja den lokala produktionsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.