Vad är en irländsk Car Bomb?

Inte den mest kända av alla drinkar är den irländska bilbomb olika Grovplåtslagare som kan göras med ett antal olika typer av öl samt flera olika sorters sprit. Namnet på drycken är skapad från en förening av två faktorer. Först den irländska bilbomb anses vara en produkt av irländsk kultur. För det andra är själva kombinationen tanken att skapa en explosiv upplevelse som inte är till skillnad från bilbomber som används av Provisoriska irländska republikanska armén under striderna i landet. Det finns också flera olika namn förknippas med den irländska bilbomb. Namnen tenderar alla att vara färgstarka och i vissa fall visar uppfattningar om den konflikt som ofta förknippas med dryck. Vissa människor vet irländska bilbomb som Belfast bilbomb, medan andra kommer att beställa en bomb IRA bil. I vissa fall utför den irländska bilbomb det mer neutrala namnet på fredsmäklare.

Grundläggande irländska bilbomb recept uppmanar till användning av tre ingredienser. Stout har förbättrats med hjälp av Irish Cream och irländsk whiskey. Om en del av skillnaderna kommer in i bilden beror på de särskilda typer av öl, whiskey, och krämer används för att tillverka den irländska bilbomb. Guinness är ett populärt val för stout eller öl komponent, medan Bailey's Irish Cream anses av många vara det enda alternativet för grädden del av drycken. När det gäller whiskey är Jameson's ofta vara det bästa valet för en autentisk irländsk bilbomb, men fans av drycken i USA kommer sannolikt att ersätta Jim Beam eller liknande whiskey till mixen.

Det finns sätt att klä upp en irländsk bilbomb för speciella tillfällen. När December rullar runt, får de irländska bilbomb vara beredd med substitution av pepparmynta snaps för Irish cream, vilket ger drycken en avgjort vintersemester känsla. För presentation till en grupp, den irländska bilbomb kanske använder en stor öl tillbringare för tjock. När de levereras till bordet, ett glas whiskey släpps på kannan, sedan toppade med Irish cream.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.