Vad är en hög andel Cake?

I allmänhet är en hög andel kaka någon typ av tårta som är förberedd med en relativt hög mängd socker i receptet, när sockerhalten är jämfört med den mängd av andra ingredienser som används som del av förberedelserna. I många fall är höga andelen kakor anses innehålla en mycket större mängd socker i förhållande till den mängd mjöl som används. En hög andel kaka kännetecknas av en smak som undantagsvis sött, på grund av den högre sockerhalt, och tendensen att vara mycket fuktig jämfört med kakor som innehåller mindre i vägen för strösocker sötningsmedel.

Vanligtvis kommer en ordentlig hög andel tårta kräver användning av särskilt sammansatta mjöl och kortare. Förkortningen är vanligen emulgerade, vilket bidrar till att låna ut mer jämnhet till strukturen på den färdiga kakan. Mjöl för den höga andelen kakan är oftast grunden till mycket fina partiklar och kan värmebehandlas eller klorerat så att partiklarna att blanda snabbt med hög sockerhalt och vätskor som används i receptet. Finns blekt mjöl och hela vetemjöl blandningar som är idealiska för användning i en hög andel kaka.

ägg, vatten och mjölk är typiska vätskor val i söta kakor av detta slag. Som regel är de tre vätskor blandas separat från de torra ingredienserna, sedan saktar arbetade i blandningen av mjöl och socker. Andra smaksättare kan läggas gottfinnande bagaren.

När det gäller den mängd socker som finns i en hög andel kaka, det finns vissa meningsskiljaktigheter. Det finns de som anser att varje kaka recept som kräver ett förhållande mer än en del socker till tre delar mjöl vara hög ratio. Andra anser att något recept på en söt kaka med mer än en del socker och två delar mjöl betraktas som en hög andel kaka. Bara om alla är överens om att om ett recept begär att så mycket socker i blandningen som mjöl, sedan den färdiga produkten med rätta kan kallas en hög andel kaka.

En fördel med en hög andel kaka är att den tenderar att stanna färskt i rumstemperatur längre än några kakor som innehåller mindre socker. Kommer dock en hög andel tårta börja forma snabbare när insvept i plastfolie, eller endast i en täckt liten kaka platta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.