Vad är en ananas corer?

En ananas corer är ett köksredskap som syftar till att underlätta för Coring och skivning ananas. De tropiska frukter kan vara god, men hanteringen av dem kan vara ett riktigt slagsmål, särskilt i stora volymer, så för kockar som arbetar med ananas ofta kan en ananas corer vara ett mycket användbart kök verktyg. Vissa kök leverans butiker, särskilt sådana som tillgodose tropiskt lutande kundkrets, bära ananas corers, och de kan också köpas genom försäljare av tropisk frukt, i många fall. Om du vill använda en ananas corer, toppen av en ananas skärs bort, och corer sätts i frukten och sedan vred. Beroende på utformningen, kan ananas corer lyfta ut hela mittsektionen av frukten, eller det kan skära frukten i en prydlig spiral form som kan fällas ut och sedan skivade vertikalt för att skapa snygga skivor av ananas.

Resterna av ananas kan användas på olika sätt. Många tropiska drinkar är klassiskt serveras i en ananas, och ananas kan också användas som tjänar containrar för tropiska rätter, alltifrån ananas stekt ris till polynesisk stil stekt gris. Om du har en massa ananas, kan du använda dem som biologiskt nedbrytbara mat containrar för ett tropiskt-tema stor middag, gäster kommer att uppskatta nyhet, och du kommer njuta av det enkla cleanup. De avlägsnade delen av ananas, naturligtvis, kan skäras upp och användas i fruktsallad och andra rätter. Särskilt om du planerar att torka ananas, eller att använda det i en komplex lager maträtt, jämna skivor av en ananas corer som även gör en spiral skära kan vara mycket användbara. Dessa skivor är också, naturligtvis, helt enkelt mer estetiskt tilltalande än skivor klippa för hand, och de minimerar kontakt med frukt, vilket minskar risken för överföring av livsmedelsburna sjukdomar. Den största nackdelen med en ananas corer är att det inte alltid ta bort alla kött från frukt, eftersom storleken är generisk. Därför kan du vara tvungen att bortse från resten av köttet själv, vilket kan vara lite irriterande, men mindre tidskrävande än peeling en ananas för hand, i vissa fall. Men är bekvämlighet värt det i ögonen på vissa kockar, och de flesta ananas corers är också ganska billig, vilket gör dem en låg risk investering för köket.

De bästa ananas corers är gjorda av metall, speciellt metall som har behandlats för att motstå korrosion av de syror av ananas. Plast corers fungerar, men de tenderar att bryta ned snabbt, och du kanske upptäcker att de inte är särskilt tillförlitliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.