Vad är en Noodle Strainer?

En noodle sil är en gemensam Utensil i kök över hela världen. Första silar utvecklades troligen i Asien, och innehöll långa bambu handtag. Du kan fortfarande hitta bambu-hanteras silar på marknaden idag, men plast, metall och andra träskaft är också vanliga. Många tycker det nudel sil mycket enklare att använda än ett durkslag, vanligtvis ett stort metall eller plast skål med hål som kan användas för att separera vatten från nudlar, kokt potatis eller andra grönsaker.

Istället för att behöva hälla ut en hel kastrull med hett kokande vatten i ett durkslag, låter nudel sil du ta bort nudlar direkt från potten genom att rinna ut dem. Sedan kokta nudlar normalt flyter upp av potten, den långskaftade sil med en fin mesh kopp fäst kan du skumma nudlarna uppifrån. Du kan sedan stänga av kokande vatten, och vänta tills den svalna innan du hälla ut. Du kommer inte få ångad eller riskerar att bränna dig, som du gör när du använder ett durkslag. The Noodle sil definitivt blir en omröstning som är säkrare och bekvämare att använda.

Från tid till annan, är tillfällig nudel sil inte lika lätt att använda som ett durkslag. Några bitar av pasta kan fastnar på botten av en kruka, och även med långt skaft, kanske du inte kan få dem helt med att vrida nudlarna i ett durkslag. Du kan fortfarande välja att använda sil och avstå från några missade nudlar i botten av krukan, eller du kan byta taktik beroende på vilken typ av nudlar du lagar mat. Du kan också använda en nudel sil för att ta bort kokar grönsaker, eller för att sila ut kött från lager. Det är mycket lättare att använda en nudel sil att lyfta bitar av kyckling ur kycklingbuljong än det är att placera ett durkslag över en skål och hoppas att du inte förlorar någon av din dyrbara lager. Silar kan dessutom hjälpa skumma fettet från taket av soppor och grytor.

Noodle silar finns i olika storlekar. Välj en eller flera som kommer att ge dig några manövrerande utrymme inne i krukor du oftast använder för att koka nudlar och grönsaker. Försök att hitta dem som är omkring en tum eller två (2. 54-5. 08 cm) mindre i diameter än din favorit "kokande" potter. Priset varierar beroende på material och storlek. Räkna med att betala någonstans från $ 5 US dollar (USD) till över 30 dollar för finare typer av varumärken. Du hittar explosionsartad utveckling av dessa i matlagning utbudet butiker, stor avdelning och stora butiker rutan och på Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.