Vad är en Julienne Peeler?

En Julienne Peeler är en handhållen köksredskap som skär grönsaker till tunna, med band, i en stil som kallas Julienne cut. Dessa Julienne band kan användas för att klä upp rätter som sallader och pasta, och de kan också ingå i rör frites och annan färdiglagad mat. Deras ens storlek gör att de lagar mat jämnt samtidigt som den är attraktiv, två viktiga egenskaper i professionella mat. Många kök leverans butiker säljer julienne Peelers, och de är också tillgängliga via online-återförsäljare.

Byggandet av en Julienne Peeler liknar en potatisskalare. Ett tunt blad Rakar bort även blad av grönsaker, medan serrations skära bladen i små strimlor. Att använda en Julienne Peeler ordentligt, måste det dras jämnt över en grönsak, se till att storleken på duken förblir enhetlig. Om grönsaker måste skäras i förväg, vilket kan vara fallet med tjockt skal mat som morötter, kommer ett separat verktyg behövs för peeling. P

Julienne band är verkligen inte krävas någon maträtt, men ser stilfull och de kan vara mer praktiskt än ojämnt stora bitar av vegetabiliska material. Förutom en Julienne Peeler, kockar kan också använda enheter som mandoliner skapa jämnt medelstora band av grönsaker, men julienne Peelers är snabbare att använda och någon säkrare, eftersom Mandoline blad är notoriskt skarp. Julienned grönsaker kan användas i sushi, som garnishes, i soppor eller i rör frites, fantasin är egentligen den enda begränsningen.

Har du någonsin undrat hur kockar får de perfekta lockarna av grönsaker på sina sallader är Julienne Peeler svaret. Med lite övning kan du lära dig att göra spiraler i grönsaker och att använda andra snygg knep för att skapa spiraler och curlicues förutom raka remsor av grönsaker.

En bra Julienne Peeler kommer att ha ett kraftigt handtag som är lätt att greppa, vilket gör skalaren lätt att använda även efter långa timmar i köket. Dessutom bör bladet ha helst en säkerhetsfunktion som en vakt för att säkerställa att kocken inte julienne hans eller hennes händer. Grund av små delar, är det oftast bättre att tvätta och torka en Julienne Peeler för hand, snarare än att köra det genom en diskmaskin. Förutom att se till att alla delar rengörs, är handtvätt också bättre för livslängden på bladet, som diskmaskiner kan tråkig blad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.