Vad är en Chopstick vila?

En chopstick resten är en tabell tillbehör som används för att hålla chopstick tips från vidröra bordet. Även om det finns många typer, och de flesta japanska familjer kan ha några hemma, verkligen att de inte används så ofta för casual dining. Patienter kan se chopstick vilar i restauranger mycket mer än i någon utan formell matupplevelser på traditionella japanska hem. I Japan dessa vilar kallas hashioki, och det finns många typer. En del människor samlar dem eftersom mönster varierar så kraftigt. En enkel chopstick Resten kan vara gjorda av trä, eller till och med byggda av origami papper. Andra vilar är mycket mer detaljerade och kan vara tillverkade av porslin eller huggen sten. Det är ganska lätt att hitta en mängd olika typer chopstick vila. Även trä dem är vanliga, är slående vacker sådana som görs i olika utföranden och kan ha svåra geometrier eller carving. Blommor, fiskar och smådjur av porslin eller stenar som jade är en vacker accent till en tabell. Ibland ut i samband med tema och teman kan grovt indelas i växter, djur, föremål och abstrakta vilar.

Även objekt som visas på en chopstick vila kan vara ganska traditionella representationer av japansk kultur, finns det några unika vilar som kan vara tilltalande. De kan likna böcker, schack kakel, eller båtar. Vissa är utformade särskilt för barn och kan vara mer unga i dekoration och har ljusa färger. Några typer av chopstick vilar är gjorda för speciella helgdagar och högtider firas i Japan.

Många människor som vill tjäna en japansk middag hemma måste veta exakt hur man ska placera chopstick vilar i enlighet med japanska tradition. Generellt vilar placeras framför rätter. Det chopstick tips ska peka åt vänster och löpa parallellt med bordskanten.

Chopstick vilar kan vara mycket billigt, men mer invecklat gjort stilar kan vara högre i pris. Ibland är de säljs i set, men många kan köpas var för sig. Ett antal onlinebutiker lager dem, och människor kan ha tur att hitta dem i urbana Chinatowns eller Japan städer. Ibland japanska restauranger också sälja dem. Även många chopstick vilar tillverkas i Japan finns det en del görs i Korea också som kan visa något annorlunda design principles.

En liknande anordning skeden resten. Detta har samma grundläggande syfte som den chopstick vila, skydda en begagnad sked från andra ytor och hålla övriga ytor från förorening av en smutsig sked. Dessa är lätt att hitta i massor av butiker kök utbudet. De är normalt inte används på bord utan används oftast på eller i närheten spisar som ett bra ställe att sätta ner en sked mellan omrörning av matlagning ingredienser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.