Vad är en Chipotle Pepper?

chipotle peppar är en rökt eller torkad jalape? o peppar. Den rökt chipotle peppar sitt ursprung i området kring Mexico City. Peoples före aztekernas civilisation ansågs ha uppfunnit chipotle peppar. Paprikorna kan ha rökt för att hålla dem från röta, eftersom jalape? O var benägna att snabbt försämras vid förvaring.

Uttalet av ordet chipotle är ett mycket omdiskuterat ämne bland peppar afficianados. Många traditionalister igen ordet rötter i den aztekiska språk indiginous till vad som nu är Mexiko. Genom sin besticken borde ordet vara prounounced "Chee-poatl," med bara två stavelser och en förkortad "öh" ljud mellan de två sista konsonanterna. På grund av den nuvarande ökningen i popularitet av användningen av chipotle peppar i restauranger i USA, däremot, är det spanska uttalet mycket vanligare: "Chee-POAT-låg. " Den process som används var liknande den för torkning av kött. Vanligtvis kött eller grönsaker fick torka i ett slutet utrymme och samtidigt utsätts för trä rök. Bevarande var utmärkt för livsmedel utsätts för denna behandling, som uttrycker uppfinningsrikedom dessa långt från tiden före vår civilisation. Den chipotle peppar, naturligtvis, liknar en jalape? o, men tenderar att vara brun och skrumpna. Man förlorar lite av sin värme genom rökning, och många njuta inte bara dess kryddighet men liksom den naturliga smak vedförbränning medföljer chipotle peppar. Även första ansökningar i traditionella mexikanska rätter, åtnjuter chipotle nu ett brett spektrum av användningsområden i hela USA.

medan man kan köpa chipotle peppar helhet är det också som ett salt, en krydda, och i chili pasta. Det chili pasta är vanligtvis konserverad, ytterligare spä på de chipotle hållbarheten. Canned chili pasta kan innehålla andra paprika samt att moderera "värme" i denna typiska förutom chili, soppor, eller kött som beretts för tacos och andra fyllningar. Det är också ett utmärkt gnugga för grillat kött eller grönsaker.

jalapenos om rökta eller färska, kan producera antingen medelhög eller hög maträtter värme. Använd hela chipotles i recept, särskilt när man omfattar frön, ger varma, men inte super varma rätter. Men en ovana att en värme på ca 7. 500 Scoville Heat Units kan hitta chipotle peppar heta ända till obekväma. En mild peppar, omvänt, mäts på cirka 1. 000 Scoville Units. Paprika rank noll på Scoville.

Om man vill ta bort en del av värmen från en chipotle peppar, kan man försiktigt skära paprikan i halvor och ta försiktigt bort fröna och de vita membranen håller frön på insidan av peppar. Även om det finns capsaisin i fruktköttet samt, kommer det mesta av värmen. Försiktighet bör vidtas för att inte röra ögonen under detta förfarande, eftersom peppar kan fortfarande vara mycket irriterande för ögon och hud. I stort recept, kan dock med en liten mängd chipotle peppar skapa goda smak utan att skapa en maträtt som är för varm.

recept för chipotle peppar varierar kraftigt. Man ser dem i traditionell mexikansk mat, men fusion cuisine ofta använder sig av chipotle peppar. Man kan hitta på Internet recept på chipotle kyckling med spenat, räkor inglasade i chipotle sås, eller chipotle brownies. Dessa nyare recept ger chipotle peppar ett brett spektrum av tillämpningar inom fina.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.