Vad är en Apple Wedger?

Ett äpple wedger är ett kök gadget som samtidigt hylsor ett äpple och skär den i ett fastställt antal lika stora segment. För personer som arbetar med äpplen mycket, ett äpple wedger är en lönsam investering, eftersom det kommer att spara mycket tid. Föräldrar vill använda äpple wedgers att förbereda luncher för sina barn och professionella kockar ofta använda dem för att skära ner på förberedelsetiden för maträtter med mycket äpplen. Många kök leverans butiker bära äpple wedgers i ett sortiment av storlekar och modeller. En mycket grundläggande äpple wedger är avsedd att drivas på ett äpple. En central cylinder kommer att ta bort kärnan i äpplet, medan en rad strålande blad skär genom köttet på äpplet. I de flesta fall kommer ett äpple wedger skal inte ett äpple, eftersom det kräver en helt annan rörelse. En variant på mönstret är tänkt att vara fastskruvat på en bänkskivan så att äpplen kan skjutas på äpplet wedger. Det är också möjligt att köpa ett kök anordning som kärna och skal äpplen, men oftast kommer inte segmentet dem. I båda fallen tjänar kärnan i äpplet som ett ankare för klippaggregat, om äpplet är segmenterad eller skalad. Man kan alltid köra ett äpple genom ett wedger efter att ha använt ett äpple corer om äpple behövde skalade och kilas fast.

Pit frukter är inte lämpliga för användning med ett äpple wedger grund av oregelbundet formad grop. Däremot kan päron användas i ett äpple wedger med lätthet. Efter det är skuret, kan äppleklyftor ätas som de är, skivad eller ännu mindre med hjälp av en vass kökskniv. Ett äpple wedger kan vara användbart när man pajer, fruktsallad, äppelmos och andra Apple-eller päron-tunga rätter. Små barn bör inte tillåtas att använda ett äpple wedger, på grund av den skarpa knivar, och det är också en bra idé att hålla ett äpple wedger på en annan plats än en låda, så att du inte skär dig som söker det.

Efter äpplen har skurits ner, de tenderar att oxidera och bli brun. Färgen är oaptitlig, och ibland bruna avsnittet känns mer grötig och vattnig än resten av äpplet. Du kan undvika detta genom att pressa citron, lime, eller annan typ av citrusjuice på äpplen efter styckning dem. Den askorbinsyra i citrusfrukter kommer långsammare av enzymatiska oxidation som blir äpplen bruna och denna teknik kommer också att arbeta med andra frukter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.