Vad är colombianska Kaffe?

colombianskt kaffe är kaffe görs från bönor som odlas i landet Colombia i Sydamerika. Colombia är en stor exportör av kaffe, och har ända sedan fabriken infördes i 19th century. Detta kaffe är känd för att ha en distinkt mild, tilltalande smak som hade hela världen. Medan många skrivfel "colombianskt kaffe" som "Columbian kaffe," det land som Colombia, samt kaffe från det landet, stavas med ett "o" istället för "u. "

Mest mat historiker är överens om att en anläggning som producerar kaffebönor, Coffea arabica , upptäcktes ursprungligen i Jemen på Arabiska halvön. Man tror att det var i den 15: e århundradet som kaffebönor användes först för att göra koffeinhaltiga dryck som vi är vana vid i dag. Sedan dess har kaffe blivit en mycket populär dryck och har exporterats över hela världen. Dessutom är odling av kaffe inte bara vuxit på den arabiska halvön. Nu är kaffe odlas i länder i Afrika, Sydostasien och Latinamerika. Den slutliga smak av kaffe har mycket att göra med den typ av rostning som bönor genomgår. Kaffebönor, som är grön när de tas, måste rostade innan de kan användas för att göra en brygga. Många kaffe företag förlitar sig på bönor från Colombia för sin linje av produkter. Några av de största importörerna av colombianskt kaffe är Tyskland, Schweiz, Nederländerna, Japan och USA.

För att identifiera kaffe som görs med 100% colombianska kaffebönor, kan du leta efter de klassiska Juan Valdez logotyp. Juan Valdez är en fiktiv karaktär som uppfanns för att fungera som en logotyp för colombianskt kaffe. Han avbildas i relief på sin åsna, Conchita med den colombianska bergen i bakgrunden. Logotypen är oftast brun och vit med orden Café de Colombia under. Logotypen ritades 1959 och har använts i stora marknadsföringskampanjer sedan början av 1980-talet.

Endast produkter som är märkta med Juan Valdez logotypen har godkänts av det nationella förbundet för kaffeodlare i Colombia. Denna organisation, som har sitt huvudkontor i Medellin, reglerar kaffemarknaden i hela landet. Det är en ideell verksamhet och står för över en halv miljon tillverkare av colombianskt kaffe. Många av de människor som odlar colombianskt kaffe arbetet med små, familjeägda gårdar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.