Vad är arrabbiata sås?

arrabbiata Sauce är en lätt Marinara eller röd italiensk sås som ges en extra kryddig smak genom att lägga heta paprikor till såsen. Arrabbiata kan löst översätta till "arg humör", eller i slang till tillståndet av att vara "po'ed. " Det är osannolikt såsen åstadkommer detta för någon, och namnet är inspirerat av dess pikant smak. Med andra ord, det är en arg sås som sannolikt kommer att glädja dina smaklökar.

arrabbiata Sauce kommer att gå bra med någon vanlig pasta, och det är ofta avnjuts bäst med penne, som är små räfflade rörformiga pasta. Åsarna hjälpa håller sås, och rören kan också fylla med såsen skapa brinnande munnar med varje tugga. Om du inte använder tubulär pasta som Penne, eller en av de många andra, alltid göra mer sås då du måste ha tillräckligt belagda pasta. Eftersom arrabbiata sås och andra liknande händelser blir lätt absorberas av pasta, kan du behöva mer sås än du tror att täcka pasta. Det finns bokstavligen hundratals, kanske tusentals arrabbiata Sås recept på Internet. Det verkar vara den mest autentiska inte lägga chili peppers, utan i stället förlita sig på att lägga krossad röd paprika eller röda flingor peppar. Om du vill ha lite mer värme på din sås, det är alldeles utmärkt att införa hetare chilipeppar som habeneros eller jalapenos till mixen. Vissa även vilja använda rökt chili peppers eller brand rostade krossade tomater att framkalla en earthier, rökiga smaken i slutprodukten.

De flesta recept på arrabbiata Sauce är ganska snabba att laga mat, göra dem attraktiva alternativ till röda såser att sjuda i flera timmar. Du kan dessutom göra en sås med minimal förberedelsetid, bara några minuter att hacka lök, vitlök, persilja och paprika. Använda burktomater i stället för att hugga din egen kan spara mycket tid. Fördelen med den extra tid för att hugga tomater är vanligtvis att de ger en friskare smak.

Principen ingredienser arrabbiata Sauce är tomater, tomatpuré eller sås, hackad persilja (italiensk sort om du kan få det ), vitlök, lök, italienska kryddor och naturligtvis hackad röd paprika och /eller röda flingor peppar. Vitlök och persilja är sjuda först i lite olivolja, och sedan den längsta tillagningsprocessen kokar lök. De bör sauterade medelvärme i ca tio minuter, så att de mjuknar och sötare. är resten av ingredienserna till när löken är ordentligt kokt, och tillagningstiden i recept varierar kraftigt. Vissa kockar föreslår sjudande såsen i ca 45 minuter, medan andra visar bara 10-15 minuter att tillaga den arrabbiata Sauce när alla ingredienser kombineras. Det finns även några tvist om huruvida eller inte att lägga ost till dessa ingredienser. Vissa recept föreslå en kopp eller flera av parmesan läggas.

Traditionellt innehåller arrabbiata Sauce inte kött, men många recept lägga rökiga eller kryddad korv att göra en mer rejäl måltid. För att hitta din favorit recept, kanske du vill prova några och se vilket som är godaste på dina smaklökar. Utan ost och med matlagning spray snarare än olja som används, kan skålen vara en mycket låg fetthalt ett, och även en vegetarisk rätt. Kryddstark mat kan tendera att ge en känsla av fullkomlighet förr. Således kan du njuta av maten mer på grund av värmen, men äter mindre av det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.