Vad är Wood Ear Svamp?

Wood Ear Svampen är en typ av gelé svamp hittades utbrett i norra halvklotet, men det är vanligare odlas och används för livsmedel i delar av Asien. Wood Ear framträder ofta i kinesisk och japansk mat, där det ger en intressant konsistens som ibland kan vara släckt lägga till västerländska konsumenter. Wood Ear anges också på menyerna som Black svampar på träd eller Kikurage, och är formellt kallas Auricularia polytricha . The Wood Ear svampen är starkt liknar ett öra, eftersom det bildar veck och virvlar medan den växer på stammar och bark av mestadels döda träd. Liksom andra gelésvampar tenderar Wood Ear att vicka lite, och har en något krispigt, lite seg konsistens som behålls även efter tillagning. Svampen varierar i färg från svart till en ovanlig albino variant, och har en jämn och torr yta. Wood Ear svamp är mest vanligt förekommande på lövträd, och föredrar fuktiga, mörka vädret. Det kan vara en rolig och intressant att hitta i skogen, och liksom andra gelésvampar är mycket lätt att identifiera, vilket gör det ett utmärkt pedagogiskt hjälpmedel.

judasöron kan hittas i de flesta asiatiska marknaderna i torkad form, och i vissa regioner färsk sorter förekommer också. Torkat Wood Ear svamp kan uppblött med kokande vatten och används precis som färska champinjoner i soppor, rör frites och fyllningar. Svampen används främst för dess struktur, att lägga till en annan munkänsla i livsmedel. Till skillnad från andra ätbara gelésvampar har Wood Ear ingen märkbar smak, även om det kommer lätt absorbera smaker från andra livsmedel tillagas med det. Av denna anledning är det ofta används i varma och syrliga soppan och rör om frites.

Studier av Wood Ear svampen har föreslagit att det även kan ha medicinska fördelar. Förutom att sänka kolesterol, fungerar svampen också för att förhindra bildning av blodproppar. Eftersom svampen förhindrar koagulering, bör känsliga individer undvika att konsumera stora mängder av det, eftersom det har varit känt för att orsaka inre blödningar. Andra vetenskapliga undersökningar tyder på att Wood Ear svampen också kan vara värdefulla som näringsmässiga cancer kämpar verktyg.

När du letar efter färskt trä Ear svamp att köpa, leta efter företag , jämnt textured prov utan slemmiga eller våta fläckar. Svampen ska vobbla när abrupt, och har en enhetlig färg. Den kan förvaras i en papperspåse i kylskåp i upp till två veckor, eller torkad för framtida bruk. Torkade exemplar kommer också att ha en relativt jämn färg, och bör vara tättslutande utan tecken på fukt eller mögel. De kan förvaras i ett mörkt, rumstemperatur skåp i upp till ett år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.